Ca să fii sigur că peștele este proaspăt, în momentul în care îl cumperi, trebuie să fii atent la câteva aspecte. Așa nu vei fi păcălit.
Prospeţimea peştelui se vede după solzii netezi, lucioşi, strânşi lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, bronhiile au culoarea roşu aprins. Dacă îl împingi cu degetul, peştele proaspăt este elastic şi nu se deformează. Dacă este alterat, carnea lui este moale ca plastilina şi la apăsare în acel loc rămâne o denivelare.
Peștele nu are un miros prea plăcut, însă atunci când acesta este înțepător și nu se mai aseamănă cu cel specific, nu-l cumpăra sau mânca. Peştele proaspăt cufundat în apă se lasă la fund. Dacă la eviscerare vezi că oasele laterale ies singure din carne, peştele nu mai este proaspăt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu