Vă prezentăm câteva trucuri care vă pot ajuta să vă daţi seama dacă un ou este fiert sau nu, dar şi dacă este proaspăt sau vechi. Toate gospodinele ar trebuie să le ştie.
Ca să-ţi dai seama dacă un ou este fiert sau nu, fără a-l crăpa, trebuie doar să-l rotiți. Dacă se învârte ușor, este gătit. Dacă, dimpotrivă, se învârte foarte greu, atunci oul este crud. Este atât de simplu
Trebuie doar să-l scufundați într-un bol (sau în orice alt recipient) cu apă rece cu sare. Dacă oul se scufundă, este în stare optimă și perfect pentru consum. Dacă plutește și rămâne la suprafață, aruncați-l direct în coșul de gunoi.
De asemenea, dacă oul se împrăştie este semn că acesta trebuie aruncat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu