Cum îți încasezi banii după ce ai investit în titlurile de stat TEZAUR

foto: Ministerul Finanţelor
foto: Ministerul Finanţelor

Tot mai mulți români se orientează către investițiile în titlurilde de stat TEZAUR, care au câștigat foarte multă popularitate în ultima vreme.  Iată cum pot fi încasaţi banii!

În data de 10 iulie a anului curent a ajuns la „maturitate” prima emisiune a titlurilor de stat TEZAUR, aceasta fiind data prevăzută pentru încasarea valorii nominale, asta după plata celor cinci dobânzi anuale de 5%. În data de 3 august va fi atinsă maturitatea emisiunii 42, care are o durată de doar 3 ani și o dobândă anuală de 4,25%. 

Cu toate că procedura prin care poți să investești este explicată pe site-ul Ministerului Finanțelor, nu la fel de clară este cea prin care românii își pot retrage în cont dobânzile câștigate și valoarea nominală atunci când este atinsă „maturitatea.” Mai precis, nu se ştiu foarte multe despre cum se pot încasa efectiv banii cuveniți. 

Cum se realizează plata pentru titlurile de stat TEZAUR

Conform calendarului de plăţi de pe siteul Ministerului Finanţelor, plata titlurilor de stat TEZAUR (dobânda/valoare nominală) se face prin:

Trezorerie – În contul de subscriere al investitorului, sumele putând fi retrase ulterior în numerar la ghișeu sau prin transfer în cont bancar,

Poșta Română – Sumele se achită în numerar la ghișeu, prin transfer în cont bancar sau prin mandat poștal, respectiv acasă la investitor.

În afară de numerar, care poate fi ridicat în ziua scadenței, plata în cont bancar sau primirea banilor acasă se vor realiza ulterior datei scadenței, dar banii vor fi achitați”,informează Direcția Generală de Trezorerie.

Și anul acesta va fi continuată emiterea de titluri de stat TEZAUR, dat fiind că programul a fost considerat un succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel