O partidă de sex oral poate fi metoda cea mai sigură de a te poate proteja de anumite boli cu transmitere sexuală. Totuși, ultimelor studii, bolile cu transmitere sexuala pot fi contactate și prin sex oral.
Gonoree
Gonoreea este o boală cu transmitere sexuala frecvent întâlnită. Bacteria Neisseria Gonorrheae este responsabilă cu infecția gonoreică și se transmite prin sex oral,dar nu numai. Sexul vaginal, anal și intrarea în contact cu suprafețe infectate, este de asemenea o metodă de infectare. În cazul sexului oral ejacularea nu este obligatorie iar bacteria poate supraviețui în zona gâtului. Adesea, persoanele infectate resimt dureri în gât și inflamații, dar simptomele pot lipsi și cu desăvârsire, ceea ce înseamnă că persoana infectată poate transmite această bacterie fără ca măcar să știe că suferă de această boală.
Sifilis
Sifilisul se transmite prin sex anal, vaginal și oral, ceea ce face din această boală o afecțiune cu un risc ridicat. Se manifestă în patru etape, sifilisul primar, secundar, latent și tertiar. Infecția cu sifilis crește riscul și unei infecții cu HIV prin leziunile deschise la nivelul organelor sexuale.
Clamydia
Sexul oral nu este considerat a fi principala metodă de transmitere a acestei boli, se poate trasnmite și prin sex vaginal și anal, dar experții susțin că atâta timp cât anusul, penisul și gura vin în contact cu secreții sau fluide infectate, atunci transmiterea este posibilă. Netratată, aceasta boală poate duce în cazul femeilor, la infecții la nivelul uterului și a trompelor uterine, iar în cazul bărbaților, duce la infecții urinare.
Herpesul genital
Există două tipuri de herpes, cel care se manifestă la nivelul buzelor și cel care apare în zona organelor genitale, acesta fiind produs de virusul Herpes Simplex2. Se transmite prin contactul sexual cu o persoană infectată sau prin atingerea unor suprafețe infectate. Se manifestă asemenea herpesului buzelor, apariția de vezicule care se sparg și lasă o suprafață roșiatică. Unele persoane pot resimți și dureri de cap, febra și în cazul femeilor, inflamații la nivelul labiilor. Chiar dacă după o perioadă ranile se vindecă, virusul ramâne în organism. ( Sursa feminis.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News