Dacă vrei să cumperi un avocado bun, gata pentru a fi consumat, trebuie să folosești câteva trucuri care te vor ajuta sa vezi dacă este copt.
În primul rând, un avocado copt are coajă de culoare verde închis spre negru. Evită să cumperi fructele cu coajă de culoare verde, pentru că acestea nu sunt încă foarte coapte, potrivit cumsa.ro.
Textura cojii este la fel de importantă. Aceasta trebuie să aibă o textură denivelată. Totodată, atunci când apeşi uşor pe coajă, trebuie să fie tare. În cazul în care apeşi cu uşurinţă şi laşi urme în acel fruct, te sfătuim să îţi îndrepţi atenţia către altul deoarece acesta este mult prea copt, posibil să fie şi stricat.
Şi starea în care se află codiţa fructului este foarte importantă. Atunci când o mişti şi cade imediat, iar acel loc este verde, atunci ţii în mână un fruct copt, gata să fie mâncat.
Trebuie să ştii că avocado care sunt un pic moi atunci când apeşi coaja se pot consuma chiar în acea zi, aşadar nu va mai trebuie să aştepţi dacă vrei să faci o salată sau un delicios guacamole.
Dacă vrei să cumperi avocado care nu este încă foarte copt şi să nu le mănânci imediat, atunci ar fi bine să le alegi pe cele cu coaja verde.
Dacă vrei să mănânci doar jumătate de avocado şi nu vrei ca cealaltă jumătate să prindă culoarea neagră, ar fi bine să o ungi cu puţin suc de lămâie.
Cei care se întreabă câte calorii are un avocado, trebuie să știe că la 100 gr are 167 de calorii. De asemenea, 100 gr de avocado oferă 18% din necesarul zilnic de fibre. Acest fruct este bogat în grăsimi mono-nesaturate, omega-6, acid linoleic și alte minerale esențiale.
Pasta cremoasă a acestui fruct este o sursă foarte bogată în acizi grași oleici și acizi palmitoleici. Există studii de cercetare care sugerează că dieta mediteraneană, fiind bogată în acizi mono-nesaturați ajută la scăderea colesterolului rău.
Un avocado este bogat în vitamine, cum ar fi vitaminele A, E, K, care sunt concentrate în pulpa sa cremoasă, dar și în minerale, precum fier, cupru, magneziu și mangan. De asemenea, acest fruct este o minunată sursă de potasiu, 100 gr de fructe oferind peste 480 mg sau aproximativ 10% din necesarul zilnic.
În ceea ce privește modul în care poate fi consumat acest fruct, trebuie precizat că este un ingredient care poate fi folosit atât pentru rețete sărate, dar și dulci. Avocado se consumă crud sau preparat termic. Gustul său subtil și untos face din acesta unul dintre cele mai populare alimente uleioase, alături de nuci și semințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu