Cimbrul este o plantă aromatică, care poate fi folosită atât pentru gustul său, cât și pentru proprietățile sale calmante, diuretice și antiinflamatoare.
Cimbrul este un condiment popular în bucătăria românească, folosit în general la asezonarea cărnurilor sau a supelor. Pe lângă gust, cimbrul mai are beneficii pentru sănătatea aparatului digestiv și respirator. Planta poate fi găsită în România în 3 variante: cimbrișor, cimbrul de grădină și cimbrul sălbatic, scrie Doc.ro. Cea mai eficientă metodă prin care ne putem bucura de proprietățile plantei este de a face o infuzie de ceai.
Planta are proprietăți antimicrobiene datorită conținutului de timol, un compus chimic cu miros plăcut și proprietăți antiseptice. O cană de ceai din cimbru eliberează căile respiratorii și poate stimula funcțiile aparatului respirator. Simptomele virozelor și ale răcelilor pot fi ameliorate cu ajutorul cimbrului.
Pentru persoanele cu o digestie lentă, cimbrul poate fi un bun asociat. Fiind un diuretic excelent, ajută și la eliminarea retenției de apă. Ceaiul este indicat în cazul colicilor bebelușilor, dar și pentru adulții cu stări de astenie, anxietate și dureri de cap.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News