Cum ne afectează gândurile. Prof. dr. Constantin Dulcan: Mă trezesc bolnav fără să știu de ce mi s-a întâmplat

Sursa foto: Facebook Dumitru Constantin Dulcan
Sursa foto: Facebook Dumitru Constantin Dulcan

Prof. dr. Constantin Dulcan a vorbit despre modul în care ne afectează gândurile.

”Noi toți suntem condensări de lumină și lumina domină, în funcție de gândirea noastră pozitivă sau negativă. Dacă ne încărcăm sufletul, spiritul și mintea numai cu dorință de răzbunare, numai cu ură, atunci corpul nostru spiritual este încărcat numai cu zgură. Învățați să trăiți frumos, să trăiți activ, să nu mai conteze anii din buletin. În primul rând, să învățăm să gândim. Scoateți din dicționar cuvintele care au o semnificație negativă ca îmbătrânesc, sunt bătrân

Totul pleacă de la gândire, în funcție de frecvența cuvintelor și de semnificația lor pozitivă sau negativă. Acel cuvânt pe care îl folosim, mai ales dacă este repetat, acela se transformă în substanță. Subconștientul preia ceea ce conștiința îi furnizează în mod repetat și atunci se imprimă subconștientul. El n-are discernământ și ceea ce gândim se materializează. De aceea este extrem de important ceea ce gândim. Până prin anii 2000, nici eu și nici nimeni nu prea știam să dăm valoare”, a spus prof. dr. Constantin Dulcan, scrie Antena 3.

"Mă trezesc bolnav fără să știu de ce mi s-a întâmplat"

”A te comporta frumos cu celălalt, am spus și repet, înseamnă pur și simplu a îmbrăca o pelerină albă și toate celulele mele se imprimă de această atmosferă a binelui și pur și simplu eu îmi continui starea mea de sănătate. A intra în conflict, a fi în conflict cu cineva, a nu ierta înseamnă să îmbrac o pelerină neagră în care câmpul acela de energie negativă impregnează toate gândurile mele azi, mâine, poimâne, peste o lună și mă trezesc bolnav și fără să știu de ce ce mi s-a întâmplat”, a mai spus acesta.

De asemenea, în urmă cu ceva timp, prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a explicat că, în momentul în care suntem epuizați, suntem foarte vulnerabili la boli.

Potrivit acestuia, trăim într-o perioadă foarte alertă, solicitantă și trebuie să facem foarte multe lucruri. De aceea, ni se pare că timpul nostru este foarte scurt.

"Când eram mici, ni se părea că timpul este foarte lung, pentru că totul era nou și creierul se implica. Acum, nu ne mai impresionează noutatea și vrem să facem totul cât mai repede. Iar timpul pare mai scurt, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut. Așa că trebuie să ne moderăm activitatea, să găsim soluții pentru a împăca toate lucrurile. În primul rând, trebuie să ne gândim la sănătate”, a precizat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

"Trebuie să avem un echilibru în toate. Pascal zicea: Niciun exces, nici în bine, nici în rău. S-a făcut o analiză la Harvard despre oamenii care fac accidente vasculare sau infarct la vârstă tânără și despre cauzele acestora și s-a demonstrat că toți trecuseră printr-un stres puternic înainte de acest episod grav. În toate trebuie să păstrăm un echilibru și să evităm stresul, pe cât posibil”, a mai precizat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, citat de CSID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel