Cum o dă Șoigu ca să ajungă la Xi Jinping: Scopul Occidentului este să învingă Rusia în Ucraina și să amenințe China

Sursa foto: Kremlin.ru
Sursa foto: Kremlin.ru

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu încearcă să ajungă la Xi Jinping.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat vineri că scopul real al Vestului în Ucraina este să învingă strategic Rusia, să ameninţe China şi să-şi menţină propria poziţie de monopol, informează vineri agenţia de ştiri rusă RIA, relatează Reuters.

Şoigu a adăugat, potrivit RIA, că "aproape toate" ţările NATO şi-au desfăşurat capabilităţile militare împotriva Rusiei. În acelaşi timp, Şoigu a acuzat SUA şi aliaţii lor că încearcă să-şi restabilească prezenţa militară în Asia Centrală sub pretextul că luptă împotriva terorismului, potrivit RIA.

Ministrul rus al apărării susţine că Rusia îşi amplifică, în consecinţă, pregătirea de luptă în bazele sale din Kârgâzstan şi Tadjikistan, scrie Agerpres.

Citește și:

Publicaţia independentă Verstka: Putin a decis să declanşeze războiul împotriva Ucrainei în 2021

Jurnaliştii au discutat cu surse apropiate din conducerea Rusiei. Potrivit interlocutorilor, motivul invaziei armate de mari proporţii pentru Putin era în mare măsură un fel de resentiment personal şi dorinţa sa de răzbunare. Atitudinea negativă faţă de Ucraina a preşedintelui rus s-a format de-a lungul multor ani, scrie 'Verstka'.

Ultima picătură ar fi fost închiderea activelor media ale lui Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus apropiat lui Putin. Pregătirile pentru invazie au durat aproape un an, dar în tot acest timp Kremlinul a pendulat între premise şi calcule greşite, susţine ancheta.
Cine a jucat un rol decisiv

Prietenul lui Putin, omul de afaceri Iuri Kovalciuk, a jucat un rol decisiv în decizia lui Putin de a lansa o invazie. Acesta, potrivit unei surse apropiate Kremlinului, l-ar fi convins pe Putin că Europa este divizată de contradicţii şi că acum ar fi momentul cel mai potrivit pentru o operaţiune fulger. Surse 'Verstka' susţin că Putin urma să ameninţe Ucraina cu un război într-un articol intitulat 'Despre unitatea istorică a ruşilor şi ucrainenilor". Citește mai departe:>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel