Oul este cunoscut ca o sursă impresionantă de substanțe nutritive: proteine, vitamine și minerale. Însă partea aproape invizibilă – membrana, stratul protector care căptușește interiorul cojii de ou a atras atenția cercetătorilor, datorită rezistenței și durabilității sale uimitoare.
Membrana cojii de ou conține tot ce articulațiile noastre au nevoie. Oamenii de știință au descoperit că pielița de sub coaja de ou este o mină de nutrienți. Conține aproape toate substanțele de care oasele și articulațiile noastre au nevoie pentru a funcționa optim: acid hialuronic, glucozamină, condroitin, colagen și aminoacizi, potrivit sfatnaturist.ro
Toate aceste substanțe joacă un rol vital în ameliorarea durerilor și rigidității articulare, precum și în tratarea tulburărilor țesutului conjunctiv, însă beneficiile lor se pierd odată ce oul este preparat termic.
Conform rezultatelor unui studiu clinic realizat de Fundația Națională de Osteoporoză, un supliment de membrană de coajă de ou de 500 mg pe zi, administrat timp 10 zile a redus nu doar durerea, ci și rigiditatea articulară.
În alt studiu publicat în Jurnalul Intervenții Clinice în Procesul de Îmbătrânire, pacienții care au luat câte 500 mg de membrană de coajă de ou pe zi timp de 30 de zile au scăpat complet de dureri la finalul tratamentului.
Principala caracteristică a acidului hialuronic este estomparea ridurilor și de hidratare a pielii. Acidul hialuronic este secretat în mod natural și de către organismul uman, fiind o componentă cheie a cartilagiilor osoase, însă cu înaintarea în vârstă, secreția de acid hialuronic devine din ce în ce mai precară, potrivit daciccool.ro.
Totuși, dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe tratamentele cosmetice cu acid hialuronic, trebuie să știi că există o metodă mult mai simplă și ieftină la care poți apela, și anume – membrana cojii de ou.
Ingrediente: cuticula (pieliță, membrană) din interiorul oului, uscată, de la 8 până la 25 de ouă proaspete de găină, alcool etilic de 25-35 de grade, glicerină vegetală, apă de trandafiri.
Pentru a obține acid hialuronic pulbere, se usucă bine cuticula de la ouă și se macină cu râșniță de cafea. Pentru a obține acidul hialuronic lichid, se prepară următorul macerat: într-un borcanas cu dop (cca 50 ml) se introduce cuticula uscată de la 8-10 ouă (chiar și mai mult), deasupra cuticulei se toarnă alcool etilic de 25-35 de grade (alcoolul va acoperi complet cuticula), se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, apoi se strecoară.
Alcool de 35 de grade obținem dacă amestecăm (diluăm) 35 părți (ml) alcool alimentar de 96 de grade cu 61 părți (ml) apă distilată. Așa obținem 97 ml alcool de 35 de grade.
Acidul hialuronic astfel obținut se folosește la prepararea cremelor și a măștilor de față (tonic pentru față).
În 30-50 ml de crema se pune o linguriță de acid hialuronic lichid. Din acidul hialuronic pulbere se pune o linguriță rasă la 30-50 ml de crema.
Un borcănaș (cca 50 ml) se umple aproape complet cu acid hialuronic lichid, se pune la bain-marie cu apă în fierbere, se lasă până lichidul scade la jumătate (fierberea durează circa 30 de minute). Lichidul se pune apoi într-un borcănaș cubic (până pe la jumătate), se completează cu glicerină vegetală în proporții egale (1:1, adică 50 ml de acid hialuronic lichid și 50 ml de glicerină vegetală), apoi se amestecă foarte bine.
O lingură de acid hialuronic lichid (preparat cu glicerină) se pune într-o sticluța, apoi se adaugă trei linguri de apă de trandafiri. Am obținut, astfel, un tonic pentru ten, pentru față. Este antirid, previne îmbătrânirea tenului, hidratează pielea, redă elasticitatea tenului.
Se prepară astfel: în 120 ml de apă distilată se pun o lingură de glicerină vegetală și o lingură ulei de migdale dulci, apoi se amestecă bine. Cu această apă micelară se curată față, cu ajutorul unei bucăți de vată. Pe urmă, se pune în palme acid hialuronic preparat cu glicerină și apă de trandafiri și se ung față, fruntea, gâtul și decolteul, cu mișcări ascendențe, de jos în sus.
După un minut, se aplică pe față o crema hidratantă antirid. Se poate folosi crema de trandafiri. Acest tonic se folosește în cazul când tenul este sănătos, nu este afectat de boli (acnee, cuperoze).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News