EXCLUSIV  Cum păcăleşti "Inspectorul Pădurii"! Manevra unui șofer

O vizită în Parcul Naţional Piatra Craiului ne-a dezvăluit o nouă metodă prin care şoferii încercă să evite ca maşina lor să fie verificată în aplicaţie "Inspectorul Pădurii".

Chiar la intrarea în parc, ne-a trecut prin faţă un camion plin cu lemne. Privindu-l din faţă, nu întotdeauna îţi poţi da seama ce transportă. Aşa că, cei mai mulţi dintre cei care observă că un camion cară lemne şi vor să-l verifice în aplicaţia "Inspectorul Pădurii" caută plăcuţa cu numărul de înmatriculare situată în spatele camionului. La fel fac, evident, şi şoferii maşinilor care vin din spate.

Camion lemne, aplicatia Inspectorul Padurii

În situaţia de vineri, am avut o mare surpriză. Aşa cum se vede şi în fotografia de mai sus, plăcuţa cu numărul de înmatriculare a acestui camion, care tocmai ce ieşea din Parcul Naţional Piatra Craiului, zonă protejată, lipsea cu desăvârşire. Ceea ce ne întăreşte ideea că fie şoferul, fie altcineva, a scos elementul de identificare, făcând aproape imposibilă verificare transportului de lemne. Poate fi o nouă metodă de "fentare" cu lemne tăiate ilegal.

Cum verificăm un transport de lemne în aplicaţia Inspectorul Pădurii

Utilizatorul ce observă în trafic un vehicul ce transportă lemn va accesa aplicația și va introduce numărului complet a respectivului autovehicul. Aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard:

Varianta I - Acest transport are cod valid (transport legal). În acest caz se vor afişa date legate de volumul total de lemn transportat, speciile de lemn, tipul acestuia şi data validării transporturilor. Nicio acţiune nu este necesară din partea utilizatorului.

Varianta II — Acest transport nu are cod online validat in ultimele 72 de ore (transport posibil ilegal).
În acest caz, se poate apela numărul de urgență 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control.

Aplicația poate să fie instalată atât pe telefoanele cu sistem Android cât şi iOS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel