EXCLUSIV  Cum parchezi corect. Titi Aur: Singurele două excepții în care trebuie să parchezi cu fața / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Parcatul mașinii nu este o treabă atât de ușoară pe cât pare, iar modul în care îți lași mașina poate crește riscul unui accident sau îți poate crea disconfort în diferite situații.

În România, mulți șoferi nu au o cultură a parcării corecte a mașinilor și preferă să le lase inadecvat, fără a conștientiza că își pun în pericol propria viață, dar și viețile altor participanți la trafic. Potrivit specialistului în conducere defensivă Titi Aur, există doar două moduri în care o mașină poate fi parcată cu fața.

„Modul în care parchezi poate fi considerată o măsură preventivă?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

CITEȘTE ȘI                  -                  EXCLUSIV  RCA-ul s-a triplat în ultimii 3 ani. Titi Aur, paradox cu prețurile, deși numărul de victime a scăzut pe șosele / video

„Da, în primul rând, de fiecare dată trebuie să parchezi cu spatele, ca atunci când ieși din parcare să poți să vezi și să nu ieși cu spatele. Sunt doar două excepții când trebuie să parchezi cu fața. Prima este atunci când este parcarea la 45 de grade și nu ai cum, însă atunci ai și vizibilitate mai bună când ieși, iar a doua este când te duci la supermarket. În parcarea de supermarket trebuie să parchezi cu fața, deoarece vii cu căruciorul cu diverse produse, iar dacă mașina e cu spatele, e foarte incomod să te duci să le pui în portbagaj. Dacă te duci să iei doar un singur produs, atunci poți să parchezi cu spatele, dar când știi că vii cu căruciorul, trebuie să parchezi cu fața.

Bineînțeles că atunci când ieși din parcarea de supermarket trebuie să fii mult mai atent. În parcarea de supermarket, deși nu pare, se întâmplă foarte multe lucruri neplăcute, foarte multe tamponări, atingeri, zgârieturi, etc. Acolo trebuie să fii atent, pentru că fiecare e cu gândul la ale lui. Deși nu pare și nu e un loc periculos în sensul de accidente grave, e cu riscul că poți pleca acasă cu mașina julită.

În schimb, ce vezi la noi și nu vezi la alții e că avem foarte multe mașini parcate dezordonat. Este o nesimțire foarte mare, nu se parchează exact unde trebuie, sunt parcate strâmbe, plus acei nesimțiți care parchează pe locurile pentru invalizi, care sunt aproape de intrarea în magazin. Din punctul meu de vedere, ăia ar trebui sancționați grav de tot. E o rețea de magazine care are o deviză foarte interesantă care spune că „aceste persoane nu-și doresc locul, dar au nevoie de el“.“, a zis, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

Titi Aur a atras atenția și asupra opritului la semafor, unde mulți șoferi stau bară la bară și își asumă riscul că pot fi loviți din spate de alte mașini care nu respectă distanța legală. Deși vinovații legali sunt cei din spate, o parte din vina morală aparține și celor din față, care nu au fost atenți și nu și-au lăsat destul spațiu în față pentru a evita tamponarea.

„Înainte de a veni cel din spate, tu trebuie să fii mai departe de maşina din faţă, pentru a avea timp să eviţi sau să îl înfrânezi pe cel din spate, în caz că se produce un accident. Nu există un număr fix de metri. Cum spuneam, e important să te uiţi mai mult în spate. Pentru că cel din spate poate să vină lansat, sau să fie neatent. Dacă suntem în coloană mai ales. Mai există şi situaţia în care suntem pe 3 benzi, toate în coloană. Coloanele din stânga şi dreapta merg, noi în mijloc stăm pe loc, iar şoferul din spate, semi-atent, îi vede pe ceilalţi că se mişcă şi merge şi el odată cu ăia. Şi atunci eu trebuie să mă uit mereu în spate (...)“, a zis Titi Aur.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel