Cum putem depozita bananele încât să nu se înnegrească? Cum să menținem bananele cât mai proaspete? Răspunsurile vin de la Kitchen Tips Online.
Cum putem păstra bananele proaspete timp de 15 zile? Ei bine, este o întrebare la care multă lume și-ar dori răspunsul, mai ales că celebrele fructe exotice se degradează după doar 2-3 zile. Unde mai punem că dacă temperaturile sunt ridicate în încăpere, bananele se pot strica și mai repede de atât. Dar, totuși, cum putem păstra bananele proaspete timp de 15 zile? Nici bine nu venim cu ele de la magazin că şi încep să capete o culoare negricioasă, iar în doar câteva zile se și strică. Uneori chiar două. Sunt moi, prea dulci și nu mai sunt la fel de gustoase. Dacă punem bananele în frigider, coaja se va face neagră instant. Este adevărat, însă, că nu se vor strica la fel de repede, însă nu ar fi cea mai bună soluție.
Cei de la Kitchen Tips Online au făcut mai multe experimente tocmai pentru a descoperi cea mai bună metodă de conservare a bananelor. După ce au testat mai multe variante, au găsit-o pe cea câștigătoare. În clipul postat pe Youtube observăm cum un ciorchine cu banane a fost ținut într-o caserolă cu niște bile albastre, iar alt cirochine a fost ținut pe masa din bucătărie, pur și simplu, într-un bol.
Surprinzător, bananele din caserolă păreau a fel de proaspete chiar și în a 8-a zi, în timp ce bananele lăsate în bucătărie s-au făcut negre şi s-au înmuiat. Din ziua 8, bananele din caserolă au fost mutate în frigider și au rezistat până la 15 zile. Ei bine, bilele albastre din interiorul caserolei conțin absorbanţi de etilenă, care sunt utilizați, în mod general, pentru a prelungi perioada de valabilitate a fructelor climatice, cum ar fi merele, kiwi, caisele, bananele, mango, castraveții, roșiile și avocado. Chiar și legume precum morcovii, cartofii și sparanghelul. Aceste bile pentru menținerea prospețimii în frigider le găsiți peste tot, la prețuri rezonabile. Trebuie să ții cont doar de faptul că pliculețul din interiorul bilei este necesar să fie schimbat o dată la 60 de zile.
Se ştie despre banane că sunt sănătoase pentru că au mult potasiu şi fibre. Potasiul ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, iar fibrele sunt utile pentru o digestie sănătoasă. Potasiul funcţionează împreună cu sodiul pentru a regla echilibrul hidric al organismului şi a normaliza ritmul cardiac. Mineralul acţionează în interiorul celulelor, iar sodiul doar în afara acestora. Funcţiile nervoase şi musculare sunt afectate atunci când echilibrul sodiu-potasiu este stricat. S-a stabilit că aproximativ 4,7 grame este un aport zilnic suficient pentru un adult sănătos. O banană de mărime medie conţine 450 de miligrame de potasiu. Aşadar, dacă vă plac bananele, puteţi obţine întreaga doză de potasiu consumând zece fructe în fiecare zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu