Vă place să vă aprovizionaţi cu o brânză de bună calitate? Dacă o cumpăraţi dintr-un anumit loc şi nu este vorba de magazinul de cartier, cu certitudine vă decideţi să cumpăraţi o cantitate mult mai mare. Acest lucru implică însă anumite riscuri.
Depozitată în mod necorespunzător, brânza poate dobândi un miros neplăcut, poate deveni galbenă sau poate începe să se usuce. Este foarte important modul în care depozitaţi unul dintre cele mai benefice produse pentru sănătate, dacă doriţi să-l consumaţi săptămâni la rând şi să fie din ce în ce mai gustos şi benefic pentru organism.
Cu certitudine aţi auzit că brânza desărată este mult mai benefică pentru organism. Cu siguranţă aţi pus de multe ori în apă o bucată de brânză, pentru a o putea elibera de sarea în exces?
Ştiţi însă în ce este recomandat să înmuiaţi brânza dacă vreţi nu doar să-i echilibraţi gustul sărat, ci şi să o păstraţi proaspătă şi perfectă pentru consum mai mult timp? Evident că este vorba despre laptele proaspăt.
Pregătiţi un bol adânc sau un alt recipient adecvat. Umpleţi-l cu lapte proaspăt şi aranjaţi bucăţile de brânză în recipient, scrie Rador, citând actualno.com. Folosiţi o cutie cu capac. Astfel, veţi fi sigur că brânza nu va absorbi mirosurile produselor depozitate la frigider. Înmuiată în lapte proaspăt, brânza va fi comestibilă mult timp. Gustul său va fi plăcut, iar textura mult mai fină şi mai cremoasă.
Citește și:
Cum se păstrează corect ceapa. Așa nu se va mai strica
Știai că ceapa trebuie păstrată într-un anumit mod pentru a nu se strica? Iată ce ai de făcut.
Ceapa se păstrează la loc uscat, pe funii. Se controlează din când în când în timpul iernii. Când ceapa a îngheţat, se lasă să se dezgheţe pe loc, fără a se schimba locul sau atmosferă pentru că se înmoaie şi se strică.
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
Cum se păstrează varza proaspătă
Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.
Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi
Spală roşiile într-o soluţie de 1:3 de oţet cu apă. Înlătură-le toate codiţele şi orice parte afectată. Taie roşiile mari în sferturi, roşiile medii în jumătăţi, iar roşiile mici le poţi lăsa întregi, crestându-le însă, pentru a permite dilatarea apei din ele, potrivit retetepractice.ro.
Aşază roşiile pe o tavă, cât mai răspândite una faţă de cealaltă, şi dă-le la congelator pentru 10-20 minute, în funcţie de temperatura pe care o ai setată pentru funcţia de congelare. După ce timpul s-a scurs, scoate roşiile şi depozitează-le în pungi sau în caserole cu capac, închise ermetic. Dă recipientele la congelator până când vei dori să consumi roşiile.
Nu trebuie decât să le scoți de la congelator, dacă vrei să le consumi în anotimpul rece. Dezgheaţă-le şi adaugă-le în salată, în mâncărurile preferate şi chiar în ciorbe. Punându-le astfel la păstrare, vei putea să iei câte o jumătate de roşie sau câte o felie, în funcţie de modul în care le-ai depozitat peste iarnă, fără a decongela toată caserolă.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci