Te poți bucura de crizantemele tale înflorite și pe timpul iernii, dacă știi cum să le îngrijești corect. Le poți ține chiar pe balcon. Iată cum trebuie să procedezi.
Crizantemele înflorite pot rezista aproape toată iarna, mai ales dacă le cumperi pline de boboci care se desfac pe rând în următoarele două luni. Toamna, cumpără un alt ghiveci și mută floarea în lunile februarie – martie.
Este important să pui ghiveciul pe o farfurie cu pietriș fin și să uzi planta moderat, astfel încât să fie mereu umedă la rădăcină, dar să nu stea niciodată în apă, scrie libertateapentrufemei.ro. Rădăcinile crizantemelor putrezesc repede dacă sunt udate prea mult și prea des. Alege un loc bine luminat. Dimineața este bine să aibă soare mult, iar temperatura să nu depășească ziua 15 – 18 grade Celsius.
Taie florile și crenguțele uscate, după ce perioada de înforire a trecut și curăță toate frunzele îngălbenite. Păstrează ghiveciul într-un spațiu aerisit, cu foarte puțină lumină, pentru a încetini vegetația și ai grijă să nu înghețe. Peste iarnă, crizantema se udă foarte rar. Din februarie, planta se mută într-un loc însorit și se udă treptat mai des, pentru a intra în vegetație.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă presari amidon de porumb pe covor. Toți trebuie să facem asta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu