Roșiile sunt o mină de aur în perioada rece în care nu le mai găsești prin grădini. Iată cum le poți păstra peste iarnă, fără să le fierbi.
Spală roşiile într-o soluţie de 1:3 de oţet cu apă. Înlătură-le codiţele şi orice parte afectată, scrie retetepractice.ro. Taie roşiile mari în sferturi, roşiile medii în jumătăţi, iar roşiile mici le poţi lăsa întregi, crestându-le însă.
Aşază roşiile pe o tavă, cât mai răspândite şi dă-le la congelator pentru 10-20 minute, în funcţie de temperatura pe care o ai setată. Apoi, scoate roşiile şi depozitează-le în pungi sau în caserole cu capac, închise ermetic. Se țin la congelator până în momentul consumului.
Vezi și: Castraveți murați cu ceapă la borcan, rețeta. Cum faci să nu se înmoaie: truc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu