Dacă ai desfăcut o sticlă de vină, însă nu a fost consumată în întregime, trebuie să știi cum să o păstrezi în așa fel încât "licoarea lui Bachus" să nu își piardă din proprietăţi și gust.
Asiguraţi-vă că sticla este bine sigilată astfel încât prezenţa oxigenului să fie cât mai redusă. Este de preferat să fie ținut în frigider. Temperatura scăzută încetineşte oxidarea, dar nu o opreşte definitiv, potrivit oradesibiu.ro. Așadar, un vin desfăcut de o săptămână, chiar dacă a fost păstrat la rece, nu va fi bun de băut.
Evitaţi să aşezaţi sticla de vin în poziţie orizontală în momentul în care o puneţi în frigider. Acest lucru va facilita interacţiunea cu oxigenul şi va accelera degradarea gustului.
Cu cât mai puţin vin a rămas în sticlă, cu atât mai accelerat este procesul de oxidare aşa că cel mai bine este să transferaţi vinul rămas într-un recipient mai mic, de preferat cu sistem de închidere ermetică
Aveţi grijă să nu lăsaţi sticla în lumină soarelui!
Vezi și: Cum se păstrează pâinea pentru a rămâne proaspătă mult timp. Trucuri geniale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News