Cum poate creşte eficacitatea vaccinului antigripal

Vaccinul antigripal poate avea rezultate eficiente dacă este administrat diferit din punct de vedere al momentelor zilei. Astfel, pentru bărbaţi este recomandat să se admninistreze dimineaţa, iar pentru femei seara.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Medical Research Council din Marea Britanie, pentru a avea o mai bună imunitate trebuie respectate ciclurile zilei. Sistemul imunitar funcţionează mai lent odată ce îmbătrânim, ceea ce explică de ce doar 35% dintre persoanele în vârstă care se vaccinează obţin o protecţie completă împotriva gripei. Odată cu vârsta se reduc atât cantitatea, dar şi calitatea de anticorpi pe care îi produce organismul, care reduc la rândul lor eficacitatea vaccinului. Astfel, dacă se va lua în considerare şi momentele zilei, vaccinul va avea efecte benefice asupra pacientului.

Potrivit BBC Mundo, pentru a testa această teorie, a fost realizat un studiu în Anglia. 300 de persoane au fost vaccinate în funcţiile de ciclurile zilei, dimineaţa dacă erau bărbaţi şi mai pe seară, dacă erau femei. Nu se ştie de ce sistemul umanitar reacţionează mai bine în momentele mai sus amintite, dar specialiştii tind să creadă că ar fi vorba despre hormoni. Nivelul lor în organism se modifică pe parcursul zilei.  Oamenii de ştiinţă cred că acest lucru are un efect diferit între bărbaţi şi la femei. De asemenea, ei caută în continuare cea mai bună metodă de a ajuta sistemul umanitar să lupte contra gripei, pe timpul iernii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel