Cum poate fi inversat prediabetul. Sfaturi pentru prevenirea diabetului de tip 2

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Sedentarismul și alimentația nesănătoasă sunt strâns legate de creșterea prevalenței diabetului.

Prediabetul este o condiție care prezice un risc crescut ca un individ să dezvolte ulterior diabet de tip 2 (o boală în care organismul nu poate regla corect nivelurile de glucoză din sânge prin intermediul insulinei). Aceasta este o problemă strâns legată de stilul de viață și de factori precum dieta.

Este important de menționat că prediabetul poate provoca daune semnificative vaselor de sânge și inimii. Aceasta este o preocupare deosebită, având în vedere că în prezent cel puțin o treime dintre persoane suferă de prediabet în țări precum Statele Unite sau Regatul Unit.

Importanța unei vieți sănătoase

Este deosebit de important să detectăm prediabetul, care de obicei nu provoacă niciun simptom, la timp. În această etapă, problema poate fi încă controlată prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și exerciții adecvate. De exemplu, portalul specializat în știri despre sănătate Medical News Today menționează cazul unei paciente care a reușit să inverseze afecțiunea prin adoptarea unui post intermitent, o dietă echilibrată și o creștere semnificativă a activității fizice.

Această informație nu este nouă. Dovezi anterioare au arătat că astfel de abordări legate de stilul de viață pot fi de mare ajutor în prevenirea diabetului de tip 2. Problema, așa cum subliniază experții în articolul menționat, este că pentru mulți oameni astfel de schimbări în viața lor sunt dificil de implementat.

Conștientizarea este importantă. Există multe abordări diferite. În timp ce pentru unele persoane exercițiile cardiovasculare (cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicleta) pot fi mai ușor de adoptat, studiile au arătat că antrenamentele de forță pot încetini în mod semnificativ progresul rezistenței la insulină, principalul parametru din spatele prediabetului.

De asemenea, există strategii concentrate pe creșterea activității fizice pe care pacienții o desfășoară în viața de zi cu zi, astfel încât să nu fie nevoie să dedice mult timp în mod specific exercițiilor fizice.

Dovezile indică într-o singură direcție: prediabetul și diabetul de tip II sunt două condiții ce pot fi prevenite și sunt strâns legate de probleme precum sedentarismul, tot mai răspândit în lume, sau dieta nesănătoasă. Prin urmare, devine esențial să conștientizăm importanța stilului de viață asupra sănătății noastre și să încercăm să evităm aceste probleme înainte să fie prea târziu, potrivit 20minutos.es

VEZI ȘI: De ce se îngălbenesc unghiile. Cauze și remedii pentru rezolvarea acestei probleme https://www.dcnews.ro/de-ce-se-ingalbenesc-unghiile-cauze-si-remedii-pentru-rezolvarea-acestei-probleme_935463.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel