Cafeaua și ceaiul ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cercetătorii spun că atât consumul de cafea cât și de ceai vă poate reduce riscul de accident vascular cerebral și demență.

Cercetătorii spun că atât consumul de cafea cât și de ceai vă poate reduce riscul de accident vascular cerebral și demență, conform healthline.com.

Un studiu publicat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tianjin spune că persoanele sănătoase cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani care au băut două până la trei căni de cafea sau trei până la cinci căni de ceai pe zi - sau o combinație de patru până la șase căni de ambele pe zi, au avut cea mai scăzută incidență a accidentului vascular cerebral și a demenței printre 365.682 de participanți la studiu.

Subiecții și-au raportat singuri consumul de cafea și ceai.

Cei care au băut cantități mai mari de cafea sau ceai au avut un risc cu 32% mai mic de accident vascular cerebral și un risc cu 28% mai mic de demență, în comparație cu cei care nu au băut.

De asemenea, studiul a constatat că consumul de cafea singur sau în combinație cu ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de demență post-accident vascular cerebral.

VEZI ȘI: Cafea sau ceai verde? Ce este mai bun pentru sănătate?

Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume după apă. Cafeaua este, de asemenea, incredibil de populară. În Statele Unite, mai mult de 85% dintre adulți consumă cofeină în mod regulat, conform healthline.com.

Conținut de cofeină

Cofeina este cel mai consumat stimulent la nivel mondial și se găsește în mod natural în cafea și ceai. De fapt, cafeaua și ceaiul sunt adesea cele mai predominante surse de cofeină în dieta unei persoane.

Totuși, cafeaua oferă de trei ori mai multă cantitate de cofeină decât ceaiul verde. 

Potrivit cercetărilor, aportul de 400 mg de cofeină pe zi este considerat sigur pentru adulți. 

Cofeina este una dintre cele mai studiate substante, datorita multiplelor efecte benefice asupra sanatatii. Acestea includ:

niveluri crescute de energie, vigilență, atenție 
scăderea oboselii psihice și fizice
timpi de reacție accelerați și precizie îmbunătățită
performanță îmbunătățită la exerciții
îmbunătățirea memoriei și a dispoziției


Cofeina are efecte protectoare asupra sănătății creierului, reducând riscul de demență și alte boli degenerative.

Unele studii au legat consumul de cofeină cu un risc scăzut de a dezvolta diabet de tip 2.


Beneficii pentru sănătate


Ceaiul verde și cafeaua au multiple beneficii pentru sănătate în comun, inclusiv conținutul lor ridicat de antioxidanți și efectele de scădere în greutate.

Surse excelente de antioxidanti


Radicalii liberi joacă numeroase roluri benefice în corpul tău. Cu toate acestea, în exces, duc la stres oxidativ.

Stresul oxidativ este un proces dăunător care vă poate afecta negativ sănătatea, provocând boli și accelerând procesul de îmbătrânire.

Din fericire, cafeaua și ceaiul verde sunt încărcate cu antioxidanți - compuși cu efecte benefice împotriva stresului oxidativ.

Ambele sunt deosebit de bogate într-un grup de antioxidanți numiti polifenoli. 

Efecte de pierdere în greutate

Atât cafeaua, cât și ceaiul verde, oferă ambelor băuturi proprietăți de slăbire.

L-teanina din ceaiul verde poate fi calmant.

L-teanina este un aminoacid prezent în mod natural în ceai, inclusiv în ceaiul verde. Se știe că acest compus afectează creierul, crescând sentimentele de vigilență calmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel