Există un truc ce îți poate asigura succesul, dacă vrei să te bucuri de cuburi de gheață transparente în paharul cu băutura ta preferată. Și nu este nimic așa complicat. Iată ce trebuie să faci.
Ştiai că poţi obţine şi cuburi de gheaţă complet transparente? Fierbe apa înainte de a o pune în tavă. De asemenea, apa fiartă va îngheţa mai repede decât apa de la robinet. Motivul este efectul Mpemba, numit după elevul tanzanian Erasto Mpemba care, împreună cu profesorul său de fizică, a făcut descoperirea prin anii '60, scrie primatv.ro.
Înlocuieşte cuburile de gheaţă cu fructe congelate atunci când vrei să răceşti băuturile alcoolice. Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poţi folosi căpşuni, mure, zmeură sau chiar cireşe, scrie radioromanul.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu