Află în articol care sunt modalitățile de a opri palpitațiile inimii.
Metodele de a gestiona palpitațiile inimii includ tehnici de relaxare și exerciții fizice. Cu toate acestea, persoanele cu simptome frecvente sau severe pot avea nevoie de tratament medical, scrie Medical News Today.
Palpitațiile cardiace pot apărea ca urmare a anumitor factori de stil de viață. Mai rar, o afecțiune medicală de bază este responsabilă. Modificarea stilului de viață sau tratarea afecțiunii de bază pot fi eficiente în oprirea palpitațiilor cardiace. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre palpitațiile cardiace, inclusiv despre cum să le atenuați și când să vorbiți cu un medic.
Anumite tehnici la domiciliu pot ajuta la ușurarea palpitațiilor inimii. O persoană poate încerca sfaturile de mai jos.
1. Efectuați tehnici de relaxare.
Stresul poate avea multe efecte negative asupra sănătății unei persoane. Poate induce palpitații sau le poate agrava. Unii oameni pot considera utile următoarele tehnici de relaxare: meditaţie, respirație adâncă, yoga, petrecerea timpului în aer liber, pauze scurte de la serviciu sau de la școală.
2. Reduceți sau eliminați aportul de stimulente.
Palpitațiile inimii pot deveni vizibile după utilizarea unui stimulent. Stimulenții sunt prezenți în următoarele: produse din tutun, anumite droguri ilegale, unele medicamente pentru răceală și tuse, băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul și sifonul, supresoarele poftei de mâncare, unele medicamente pentru sănătatea mintală.
Cu toate acestea, nu toate stimulentele vor provoca palpitații la toată lumea.
3. Stimulează nervul vag.
Nervul vag conectează creierul de inima, iar stimularea acestuia poate calma palpitațiile. O persoană poate stimula nervul vag prin:
- ținându-și respirația și împingând în jos, ca și cum ar fi o mișcare intestinală
- punându-și gheață sau un prosop rece și umed pe față pentru câteva secunde
- stropindu-și cu apă rece pe față
- făcându-și un duș rece
-masându-și gâtul.
Înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, este indicat să consultați un medic, care vă poate sfătui asupra celor mai potrivite tehnici pentru o persoană.
4. Menține electroliții echilibrați.
Electroliții sunt molecule încărcate electric care sunt prezente în întregul corp și ajută la multiple funcții. De exemplu, ele joacă un rol semnificativ în reglarea ritmului cardiac. O persoană poate crește numărul de electroliți din corpul său prin consumul de alimente bogate în: sodiu, potasiu, calciu, magneziu.
5. Rămâi hidratat.
Când corpul devine deshidratat, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a circula sângele, ceea ce poate provoca palpitații ale inimii. Cantitatea recomandată de apă de băut pe parcursul zilei va varia de la un individ, în funcție de vârstă, sex și starea sarcinii. Simptomele deshidratării includ: urină închisă la culoare, ritm cardiac crescut, sete, dureri de cap, ameţeală, piele uscata.
O persoană ar trebui să ia în considerare să bea un pahar plin cu apă dacă observă oricare dintre aceste simptome.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu