Untul nu trebuie expus la temperaturi crescute. Din acest motiv, imediat, ce ne întoarcem de la magazin punem untul în frigider.
Dar ce facem dacă electricitatea s-a întrerupt brusc sau frigiderul s-a stricat? Nu este absolut necesar să aruncați pachetul de unt. Produsul poate fi salvat, dacă folosiți un truc, știut de bunicile noastre.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Untul poate fi pus în apă sărată. Drept urmare, untul nu doar că își va păstra prospețimea și nu se va topi, dar va fi și mult mai gustos.
În primul rând, trebuie să pregătiți un borcan cu apă. Adăugați un pumn de sare. Este necesar să se respecte următoarea proporție: pe litru de lichid - 1 lingură de sare.
Înainte de a pune untul în acest lichid, trebuie să-l tăiați în cuburi mici. Borcanul cu apă și unt trebuie acoperit. O farfurie mică ar fi potrivită. Cu acest truc, untul va rămâne comestibil până la zece zile. Mai mult, untul nu se va topi nici măcar în perioadele foarte calde.
Clătitele cu dovlecei și cartofi umplute cu șuncă și cașcaval afumat te vor cuceri de la prima bucățică.
Aceste clătite de fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu.
100 grame faina de grâu,
4 dovlecei,
100 grame de cașcaval afumat,
parmezan ras după cum este necesar,
1 cartof,
100 grame de șuncă fiartă,
ulei de măsline după cum este necesar,
pesmet,
3 ouă,
piper și sare - după gust.
Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces.
Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul. Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.
Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios
În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.
Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!
Saramura de castraveți este cunoscută ca un remediu excelent pentru mahmureală. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate utilă a saramurii.
Saramura din borcanul cu castraveți poate fi adăugată la produse de copt, pentru marinarea cărnii sau chiar pentru a face o supă delicioasă.
Marinată pentru carne - Saramura de castraveți este o marinată excelentă pentru pui sau carnea de vită. Nu doar că adaugă aromă cărnii, dar și înmoaie fibrele și reduce timpul de gătire.
Pentru a pregăti marinata, adăugați,în saramura de castraveți, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă în marinată 6-8 ore și se gătește, apoi, la cuptor sau pe grătar.
Saramură ca înlocuitor pentru oțet - Murăturile de castraveți vor fi potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Se poate adăuga în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, ca sfecla să nu păteze alte legume.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Pâine de casă cu saramură de castraveți - Pâinea de casă poate fi preparată cu adaos de saramură de castraveți. Pentru a face pâine, înlocuiți jumătate din apăsau lapte din rețetă cu saramură.
Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp
Saramură de castraveți pentru cartofi și paste - Cu ajutorul saramurii de castraveți poți încălzi pastele, care au rămas în frigider. Pentru acest lucru, adăugați o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, amestecați și încălziți-i în cuptorul cu microunde. Felul de mâncare va fi proaspăt și va căpăta și o notă savuroasă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
De asemenea, puteți adaugă saramură în apa în care se fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu