Apropiata reformă a sistemului de asigurări de sănătate reprezintă, ca și în cazul reformei pensiilor, o șansă de a face bani, prin colectarea de adeziuni în numele diferitelor societăți de asigurare care vor intra pe piață. Până atunci, unii au început, deja, să facă bani prin trainingul celor care vor lucra pe teren după ce legea va fi aprobată.
Proiectul de lege pregătit de o comisie prezidențială, care prevede că banii pentru asigurările de sănătate ale românilor nu vor mai fi gestionați exclusiv de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ci de mai multe societăți private, ar trebui luat în discuție de Parlament până la sfârșitul acestui an. Cu alte cuvinte, vom fi obligați să aderăm la un sistem privat de sănătate, ca și în cazul Pilonului II al sistemului de pensii.
În așteptarea acestui proiect, au apărut deja oferte de training pentru cei care, ca și în cazul adeziunilor la fondurile privte de sănătate, vor înscrie asigurații pe listele societăților private care vor concura între ele pentru a atrage banii românilor.
"Fiecare persoană între 3 și 80 de ani va fi OBLIGATĂ sa semneze un act de aderare. Semnarea unui act de aderare va fi GRATUITĂ și va genera comisioane de milioane de EURO tuturor agentilor care participă la colectarea de adeziuni", încearcă să motiveze Salve Club potențialii cursanți. Ba chiar și metodele de training țin cont de timpul limitat al acestora, așa că primul contact urmează să fie făcut în cadrul unei videoconferințe online, organizată pe gvoconference.com.
Bineînţeles, cursurile nu sunt gratuite, așa că aceia care aleg să plăteasă prețul cerut trebuie să țină cont de faptul că proiectul de lege nu a fost aprobat de Parlament și există riscul să nici nu se aprobe legea. UN alt risc l-ar reprezenta lipsa asiguratorilor de pe piața nou creată, însă, ca și în cazul pilonului II al sistemului de pensii, acest gol s-ar putea umple fără probleme.
Proiectul de lege care urmează să clarifice toate aceste lucruri prevede că fiecare român care îşi plăteşte asigurarea de sănătate să îşi aleagă o societate privată. Banii vor fi colectaţi tot de stat, prin actuala Casă Naţională de Asigurări de Sănătate, care îi va transfera către societate indicată de fiecare în parte. Astfel, asiguraţii vor fi clienţii unei companii particulare care va face contracte cu instituţiile medicale şi îi va deconta costurile procedurilor.
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci