Dacă vrei să trăiești mai mult, ar trebui să ții cont de câteva aspecte.
Respectarea a patru reguli ajută la menţinerea unei stări bune de sănătate pentru mulţi ani.
Secretele longevităţii au fost dezvăluite de dr.Heidi Tissenbaum, profesor de biologie moleculară, celulară şi oncologică la University of Massachusetts Medical School (SUA). Potrivit acesteia, primul pas este reducerea aportului de zahăr. Consumul pe termen lung al acestui produs contribuie la dezvoltarea diabetului, bolii Alzheimer şi altor afecţiuni.
De asemenea, trebuie evitat un stil de viaţă sedentar în mod constant. Organismul are nevoie de activitate fizică, dar şi de antrenament pentru creier, scrie Rador, citând zdrave.to. Pentru o viaţă lungă şi o stare bună de sănătate, trebuie acordată o atenţie deosebită dietei, din care nu trebuie să lipsească legumele şi fructele proaspete, care ajută la evitarea creşterii nivelului de zahăr în sânge.
Specialistul recomandă ca regulă de bază menţinerea într-o dispoziţie bună şi pozitivă. Potrivit cercetărilor, aceste reguli prelungesc viaţa.
30 de alimente vegetale diferite în dietă
De asemenea, potrivit nutriţionistului Helen Bond, alimentaţia sănătoasă este una dintre cele mai bune modalităţi de a lupta împotriva bolilor şi de a prelungi viaţa. Regula de aur este adăugarea a 30 de alimente vegetale diferite în dietă în fiecare săptămână. De asemenea, este importantă reducerea consumului de sare, monitorizarea aportului de grăsimi saturate şi un consum moderat de alcool.
Experţii recomandă dieta mediteraneană - sănătoasă, plină de proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi fibre. Cercetările ştiinţifice indică faptul că persoanele care urmează această dietă au mai puţine şanse să se confrunte cu probleme de sănătate mai târziu. Boli precum diabetul de tip 2, colesterolul crescut, hipertensiunea arterială, obezitatea pot fi evitate.
Cum îți poți întineri creierul cu aproape 20 de ani
Oamenii de ştiinţă din Chicago au descoperit că o porţie de legume cu frunze verzi pe zi poate reduce riscul de demenţă şi poate întineri creierul. Un studiu cu scaner a constatat că persoanele în vârstă care consumau cel puţin şase porţii de legume cu frunze verzi pe săptămână aveau mai puţine plăci senile legate de boala Alzheimer, iar creierul lor era cu patru ani mai tânăr decât cel al semenilor lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu