Cum poți slăbi în timpul postului: reguli importante, care trebuie respectate pentru o alimentație sănătoasă

Cum poți slăbi în timpul postului, reguli importante, care trebuie respectate pentru o alimentație sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Cum poți slăbi în timpul postului, reguli importante, care trebuie respectate pentru o alimentație sănătoasă. Sursa foto: freepik.com

Cu siguranță, ați observat că nu toate persoanele care respectă un post strict reușesc să slăbească. 

Unele chiar reușesc să se îngrașe. Alimentele vegetale sunt sărace în calorii, de aceea o persoană consumă o cantitate mai mare pentru a-și potoli foame.

Cum să mănânci în timpul postului pentru a slăbi și a te simți plin de energie? O dietă de post trebuie să conțină proteine. Mănâncă pește și fructe de mare atunci când este permis, iar în restul zilelor, prepară mâncare din leguminoase, ciuperci, varză, cereale integrale, nuci. Ele vor satura organismul și îi vor furniza nutrienții necesari.

Cafeaua elimină calciul din organism: câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos

Redu cantitatea de cartofi din meniu. De asemenea, mănâncă mai puține banane, mai puțin orez și redu la minimum consumul de pâine albă. Carbohidrații rapizi, din aceste alimente, contribuie la creșterea în greutate. Mănâncă pâine de secară, fulgi de ovăz, porumb, morcovi, sfeclă și fructe acre. Acestea vor oferi organismului carbohidrați utili pe termen lung, dar și vitamine.

În loc de zahăr, folosește miere, iar în loc de dulciuri -  fructe uscate. Dar nu abuza de ele. Bea suficientă apă, înlocuiește ceaiul și cafeaua cu decocturi din plante și compoturi.

Ce se va întâmpla cu organismul tău, dacă vei consuma, zilnic, fulgi de ovăz

Îți poți potoli foamea între mesele principale mâncând un măr, o salată de legume proaspete și câteva nuci.

La prânz, încearcă să mâncați mereu supă sau ciorbe de legume, iar la cină - o salată de legume proaspete, asezonată cu ulei vegetal. 

 

Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre

Leguminoasele sunt un aliment de bază pentru multe popoare din întreaga lume. Recent au devenit subiect de controversă, ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă sunt cu adevărat bune pentru sănătatea. 

Leguminoasele sunt o clasă de legume din familia de plante Fabaceae sau Leguminosae care produc o păstaie cu o sămânță în interior. Aceste semințe sunt partea comestibilă a plantei și sunt adesea numite leguminoase.

De ce e bine să-ți speli picioarele seara cu bicarbonat de sodiu

Leguminoasele sunt bune pentru sănătate?

Aceste leguminoase pot include fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia și alunele, printre altele. În general, leguminoasele sunt foarte hrănitoare, fiind considerate o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. De asemenea, sunt bogate în diverse vitamine și minerale importante. De exemplu, 1 cană de linte fiartă conține 18 grame de proteine, 16 grame de fibre, 90% din valoarea zilnică recomandată de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 , 37% din valoarea zilnică a fierului, 17% magneziu și 16% din valoarea zilnică de potasiu.

Drept urmare, leguminoasele sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate. De exemplu, consumul regulat de leguminoase poate ajuta la susținerea funcției imunitare, la scăderea colesterolului cu lipoproteine ​​cu densitate scăzută, la reglarea tensiunii arteriale, la promovarea diversității microbiomului și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

Care sunt dezavantaje leguminoaselor?

În timp ce leguminoasele pot face cu siguranță parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, există unele dezavantaje  ale consumului lor. Acest lucru se datorează faptului că leguminoasele conțin compuși, care pot împiedica organismul să absoarbă  nutrienții.

Acest efect poate fi combătut prin limitarea aportului zilnic de leguminoase sau prin înmuierea, gătirea și fermentarea acestora înainte de consum. Anumite leguminoase, cum ar fi fasolea, pot provoca balonare și flatulență. Cu toate acestea, experții spun că înmuierea lor înainte de a le mânca sau a le include în dietă poate ajuta la reducerea riscului de disconfort digestiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel