Cum poți slăbi prin exerciții de respirație. Craniul strălucitor - tehnica de yoga care "pune pe fugă" metabolismul

foto: Freepik
foto: Freepik

Știai că poți slăbi cu ajutorul tehnicilor de respirație?

Exercițiile de respirație pot contribui la pierderea în greutate prin reducerea nivelului de stres, îmbunătățirea digestiei și creșterea aportului de oxigen, ceea ce poate stimula metabolismul, spun cei de la Healthline. Iată câteva tehnici eficiente de respirație pentru slăbit:

1. Respirația diafragmatică (respirația abdominală)

Această tehnică activează diafragma și ajută la oxigenarea profundă a corpului, calmând totodată sistemul nervos și îmbunătățind metabolismul.

Stai într-o poziție confortabilă, cu spatele drept. Pune o mână pe abdomen și cealaltă pe piept.Inspiră lent și adânc pe nas, astfel încât abdomenul să se umfle (nu pieptul). Expiră ușor pe gură, simțind cum abdomenul se retrage. Repetă de 5-10 ori.

2. Respirația „4-7-8”

Aceasta este o tehnică de relaxare care poate reduce pofta de mâncare cauzată de stres.

Stai într-o poziție confortabilă.Inspiră adânc pe nas timp de 4 secunde.Ține-ți respirația pentru 7 secunde. Expiră lent pe gură timp de 8 secunde. Repetă de 4-5 ori.

3. Kapalabhati (Respirația „craniului strălucitor”)

Este o tehnică yoga care stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia.

Stai drept, fie pe podea, fie pe un scaun.Inspiră adânc pe nas. Expiră rapid și energic, trăgând abdomenul spre interior la fiecare expirație. Respirațiile trebuie să fie scurte și rapide (aproximativ o expirație la fiecare secundă). Repetă de 10 ori, apoi odihnește-te câteva secunde și fă 2-3 serii.

4. Respirația alternativă pe nări (Nadi Shodhana)

Această tehnică calmează mintea și echilibrează energia, ceea ce poate reduce consumul emoțional de alimente.

Stai într-o poziție confortabilă. Acoperă nara dreaptă cu degetul mare și inspiră adânc pe nara stângă. Acoperă nara stângă cu degetul inelar și expiră pe nara dreaptă. Inspiră pe nara dreaptă, apoi închide nara dreaptă și expiră pe nara stângă. Repetă acest ciclu de 5-10 ori.

5. Respirația „Ujjayi” (respirația victorioasă)

Folosită frecvent în yoga, această tehnică ajută la eliminarea toxinelor și la stimularea metabolismului.

Inspiră adânc pe nas, strângând ușor gâtul pentru a crea un sunet de „șuierat”. Expiră pe nas în același mod, păstrând controlul asupra sunetului. Continuă timp de 5-10 minute.

Practică aceste exerciții de 10-15 minute zilnic. Integrează-le în rutina ta de dimineață pentru a începe ziua cu mai multă energie. Combină respirația cu mișcări ușoare sau exerciții de stretching pentru un efect maxim. Toate aceste tehnici de respirație te pot ajuta indirect să slăbești prin reducerea stresului și accelerarea metabolismului, dar trebuie completate cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel