Dacă vrei să prăjești pește, dar ți-e teamă că toată casa va mirosi neplăcut, iată ce truc poți folosi pentru a evita o astfel de situaţie.
Pentru a evita ca locuinţa să fie inundată de mirosul specific, înainte de prăjire deschide geamul bucătăriei şi ia tigaia în care urmează să prăjeşti peştele şi pune în ea hârtie de copt. Pune apoi ulei şi las-o puţin la încins. Adaugă peştele şi acoperă suprafaţa cu o altă hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia trebuie strânsă bine pe marginile tigăii. Se va găti pe ambele părţi, timp de 5-6 minute. Când este gata, îndepărtează hârtia de copt şi, după ce s-a răcit, îl poţi savura.
O altă metodă care previne răspândirea mirosului specific este să pui în tigaie, alături de peşte, şi rondele de cartofi cruzi, potrivit cumsa.ro. Acestea se vor schimba la nevoie cu alte rondele.
O altă metodă este să pui în uleiul încă rece câteva feliuţe de măr sau să storci în uleiul de prăjit jumătate de lămâie. Amestecul de ulei şi lămâie va elimina mirosul urât de prăjeala. De asemenea, poţi pune la fiert apă cu oţet într-un recipient aflat lângă tigaia în care prăjeşti peştele.
Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.
Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins.
Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.
Pentru ca peştele sau carnea să se rumenească bine, înainte de a se pune la prăjit, trebuie zvântate cu un şervet.
Crapul prăjit se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare când vine vorba despre pește. Însă, pentru a scăpa de mizerie, miros și alte neplăceri cei mai mulţi aleg peşte congelat. Însă nu este la fel de gustos şi sănătos ca cel proaspăt, chiar și prăjit.
Aşadar, trebuie să ştiţi că nu este nicio filozofie curăţatul peştelui. Se poate face rapid, curat și fără incidente. Unde mai pui că rezultatul final din tigaie va fi mult mai apreciat de cei dragi. Un peşte proaspăt şi bine gătit nu se compară cu nimic.
Există o metodă ingenioasă prin care bucătăresele scapă de toată corvoadă când vine vorba de curăţatul peştelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News