Vrei să servești un mic dejun delicios? Iată cum să prăjești un ou ochi perfect. Vei începe ziua cu dreptul.
Topeşte un cub de unt într-o tigaie teflonată şi lasă untul să se încingă puţin. Sparge oul în centrul untului topit şi lasă-l 10-20 secunde, ca albuşul să devină din transparent, alb, potrivit retetepractice.ro.
Toarnă o lingură de apă în cratiţă şi pune-i imediat capacul. Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute, sau până ce apa se evaporă, apoi scoate-l direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată şi cu margine ascuţită, să poţi sălta uşor oul cu ea.
Vezi și: Clătite rusești pufoase, desertul căruia nu-i poți rezista. Le vei mânca pe nerăsuflate!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu