Cum să prepari ciocolată caldă de casă în zilele friguroase.
Ciocolată caldă de casă, este cel mai bun remediu pentru zilele friguroase.
Dacă te-ai săturat de pliculețele cu prafuri de ciocolată caldă din magazine, îți prezentăm o rețetă de ciocolată caldă de casă, rapidă, deliciosă, densă și cremoasă.
Ai nevoie de doar 3 ingrediente de bază și încă 3 ingrediente opționale.
Cantitățile sunt valabile pentru 2 căni de ciocolată caldă.
- 250 de mililitri de lapte 3,5% grăsime
- 1 lingură de zahăr
- o tabletă de 100 de grame de ciocolată amăruie minimum 70% cacao
- o linguriță de extract de vanilie (opțional)
- frișcă (opțional)
- bezele (opțional)
1. Într-un ibric sau o oală mai mică, se pun la fiert laptele și zahărul, la foc mediu spre mic.
2. Se adaugă pătrățelele de ciocolată într-un vas și se introduc în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. După ce l-ai scos din cuptor, amestecă-le bine cu o linguriță și introdu din nou la microunde pentru încă 30 de secunde, până când ciocolata devine lichidă și cremoasă, arată csid.ro
3. Când laptele ajunge aproape de punctul de fierbere, oprește focul și adaugă ciocolata topită. Amestecă bine cu un tel sau o lingură până se omogenizează toată compoziția.
4. Dacă ai ales și ingrediente opționale, adaugă extractul de vanilie și amestecă din nou.
5. Pune ciocolata caldă în căni.
După gust, poți adăuga deasupra fie frișcă, fie bezele, sau o poți servi simplă. Este delicioasă!
Dacă îți e poftă de ceva dulce, dar vrei totuși ceva aparte, poți încerca o ciocolată caldă picantă.
”Afară e cam frig, așa că azi avem poftă de o ciocolată caldă! Încearcă și tu rețeta noastră de ciocolată caldă cu scorțișoară, puțin picantă și cremoasă! O cană de lapte, o lingură de cacao, un sfert de linguriță de scorțișoară, câteva picături de esență de vanilie, puțin ghimbir pisat, un praf de cardamom și un praf de sare. Enjoy”, au scris specialiștii de la Gasto Nom Nom pe pagina lor de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu