Cum prepari mici suculenți.
Micii sunt preferații românilor, nu mai este niciun secret și nu există niciun grătar fără mici.
Deși sunt mulți cei care îi consumă... doar din magazin, puțin sunt cei care știu cum se prepară pasta de mici.
Dacă respectați o serie de indicații, vă veți bucura de cei mai aromați și delicioși mici pe care i-ați gustat vreodată!
Cu toții știm că în pasta de mici se poate băga orice, astfel este mult mai indicat să ne cumpărăm noi carnea de mici și să o condimentăm după bunul plac.
1. Înainte de toate, se amestecă se amestecă toate ingredientele și se pune compoziția obținută într-o pungă de peliculă. Aceasta se bate pe masă de cel puțin zece ori pentru a se crea pasta delicioasă.
2. Ulterior, punga cu tocătură se introduce la rece, la frigider pentru o perioadă de aproximativ o oră.
3. După ce a trecut acest timp, punga se scoate din frigider, iar pasta se modelează cu palmele unse cu ulei pentru a forma mititeii.
4. Un singur mic ar trebui să aibă o lungime de circa 10 cm, patru cm grosime și o greutate de aproximativ 60 de grame.
5. După ce micii sunt așezați pe un platou, aceștia se bagă la frigider pentru încă o oră.
6. Înainte cu zece minute de a expira acest timp, tigaia se încălzește pe aragaz. Așteptăm ca uleiul să se încingă, apoi începem să prăjim micii.
7. Este foarte important să îi întoarceți pe o parte și pe cealaltă, potrivit impact.ro
Învață să pregătești o rețetă de mici delicioasă:
Ingrediente pentru mici:
1 kg carne tocată (vită, porc, oaie - se pot face diferite combinații în funcție de preferințele fiecăruia)
8 g bicarbonat de sodiu
1 linguriță de suc de lămâie
1 lingură de ulei
1 căpățână de usturoi
500 ml de supă de oase concentrată
piper proaspăt măcinat
cimbru uscat
coriandru
chimion
sare
boia (opțional)
Prepară o supă nesărată din oase de vacă. Pune carnea tocată într-un castron și verifică dacă mai sunt tendoane ori oase prin ea. Pentru a evita astfel de neplăceri, este indicat să alegi un produs de calitate. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, toacă acasă carnea. Pune bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lămâie peste carnea tocată, amestecă bine compoziția. Adaugă jumătate din cantitatea de supă de oase, toate condimentele și usturoiul pisat, amestecând bine.
Ca să obții un preparat delicios, introdu carnea la rece cel puțin 12 ore. A doua zi frământă carnea tocată din nou, adăugând și restul de supă de oase peste ea. Lasă amestecul deoparte pentru o jumătate de oră, apoi modelează micii din el. Unge-i cu ulei peste tot și mai lasă-i puțin deopate, apoi pregătește-i pe grill ori la cuptor. Nu lasă focul să îi pătrundă de tot, altfel se vor usca, notează divahair.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News