Castraveți murați cu ceapă sunt delicioși alături de friptură. Dacă îți pregătești cămara pentru iarnă, nu trebuie să-ți lipsească. Iată rețeta.
Ingrediente
- un kg castraveţi de grădină
- 2 cepe
- 1 1/2 linguri sare
- 200 g zahăr pudră
- 120 ml oţet de mere
- 250 ml oţet din vin alb
- 1/2 linguriţă boabe de muştar
Vezi și: Cum păstrezi roșiile peste iarnă, fără să le fierbi. Cea mai simplă metodă
Cum se prepară
Se spală şi se taie castraveţii felii subţiri și se amestecă cu sare şi se lasă să stea 90 de minute la frigider, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se pun castraveţii într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece. Se scurg bine şi se pun într-un vas cu ceapă tăiată peştişori. Se repartizează în borcane.
Zahărul, cele două tipuri de oţet şi boabele de muştar se clocotesc şi apoi se toarnă peste castraveţi. Se pun capace şi se întorc cu gura în jos. Sunt buni pentru consum după 12 ore sau se pot conserva mai mult timp.
1. Pentru a evita înmuierea murăturilor, nu folosiţi niciodată sare iodata.
2. Capacul borcanului trebuie să fie perfect etanş, pentru a nu pătrunde aer.
3. Legumele tăiate nu trebuie îndesate puternic, pentru a evita fermentarea lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News