Pepenele murat merge excelent lângă o porție de friptură la grătar. Și nu este deloc greu să-l pui la borcane în saramură. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- pepeni micuţi
- o ţelină cu frunze
- 2 morcovi
- 4-5 bucăţi hrean
- crenguţe de mărar
Saramură:
- 1 lingură sare/1 L apă
- o cană oţet/8 L apă
- boabe de muştar
- boabe ienibahar
Vezi și: De ce trebuie să stropești peștele cu oțet, înainte de gătire. Este cel mai tare truc!
Cum se prepară
Spală pepenaşii şi aşază-i întregi sau tăiaţi jumătăţi, alături de rondelele de morcov, bucăţile de hrean tăiate pe lung şi țelina tăiată cu tot cu frunze în borcane de murături. Aşază borcanele umplute pe cozi de cuţite/furculiţe sau pe tăvi metalice, pentru a preveni crăparea borcanelor, potrivit retetepractice.ro.
Separat, pe aragaz, fierbe într-o cratiţă încăpătoare o soluţie de apă cu sare şi oţet, în raportul menţionat: 1 lingură de sare la 1 L apă + o cană (de ceai) de oţet la 8 L apă. Toarnă aceastaă saramură clocotită peste pepenii de murat cu grijă, apoi leagă borcanele cât mai repede cu celofan şi sfoară de bucătărie. Lasă borcanele de pepeni muraţi să se răcească complet înainte de a le muta în cămară, la rece, pentru iarnă.
Vezi și: Cartofi la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi. Cum să refuzi asemenea bunătate?!
Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu