Cum pui sfecla roșie la murat. Cea mai simplă rețetă

Dacă vrei să te bucuri mult timp de gustul sfeclei roșii, variantă este să o pui la murat. Iată cum trebuie să procedezi.

Publicitate

Ingrediente

- 1 kg sfeclă

- 1 l oţet de vin

1 l apă

- 1 lingură sare

- murături

1 lingură zahăr

- 2-3 bucăţi hrean

- 1 lingura boabe de piper

Vezi și: Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!

Cum se prepară

Curăţă sfecla, freac-o cu puţină sare şi înfăşoar-o în folie de aluminiu, apoi dă-o la cuptor pentru cca 30 minute, la 200 grade. Când poţi pătrunde sfecla cu furculiţa, scoate-o din folie şi las-o să se răcească complet, potrivit retetepractice.ro. Taie sfecla cubuleţe şi pune-o în borcane sterilizate. Aşază în borcane, printre bucăţelele de sfeclă, şi batonașe de hrean, tăiate pe lungime.

În răstimp, pregăteşte moarea, punând la fiert 1 l de apă cu 1 l de oţet, cu piperul, sarea şi zahărul. Toarnă moarea clocotită peste sfeclă în borcanele aşezate pe o tavă metalică şi pune capacul imediat după. Întoarce borcanele pe capac şi lasă-le să se răcească până a doua zi, înainte de a le muta în cămară, pentru iarnă.

Vezi și: Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel