Dacă vrei să te bucuri mult timp de gustul sfeclei roșii, variantă este să o pui la murat. Iată cum trebuie să procedezi.
Publicitate
Ingrediente
- 1 kg sfeclă
- 1 l oţet de vin
1 l apă
- 1 lingură sare
- murături
1 lingură zahăr
- 2-3 bucăţi hrean
- 1 lingura boabe de piper
Vezi și: Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!
Cum se prepară
Curăţă sfecla, freac-o cu puţină sare şi înfăşoar-o în folie de aluminiu, apoi dă-o la cuptor pentru cca 30 minute, la 200 grade. Când poţi pătrunde sfecla cu furculiţa, scoate-o din folie şi las-o să se răcească complet, potrivit retetepractice.ro. Taie sfecla cubuleţe şi pune-o în borcane sterilizate. Aşază în borcane, printre bucăţelele de sfeclă, şi batonașe de hrean, tăiate pe lungime.
În răstimp, pregăteşte moarea, punând la fiert 1 l de apă cu 1 l de oţet, cu piperul, sarea şi zahărul. Toarnă moarea clocotită peste sfeclă în borcanele aşezate pe o tavă metalică şi pune capacul imediat după. Întoarce borcanele pe capac şi lasă-le să se răcească până a doua zi, înainte de a le muta în cămară, pentru iarnă.
Vezi și: Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu