EXCLUSIV  Cum putem păcăli creierul să gândească pozitiv, când simțim că suntem depășiți de frică. Secretul stă într-o lămâie

Fotografie creată de Tima Miroshnichenko, de la Pexels / LĂMÂIE
Fotografie creată de Tima Miroshnichenko, de la Pexels / LĂMÂIE

Prof. Ion Ovidiu Pânișoară ne propune un exercițiu simplu pentru a trece prin această perioadă de incertitudini cauzată de războiul pornit de Vladimir Putin.

„Trebuie să ne concentrăm asupra noastră, asupra vieții noastre de zi cu zi și din ea, așa cum stoarcem o lămâie, să scoatem elementele bune care ne pot ajuta și care sunt reconfortante pentru noi. Dacă nu facem acest lucru, elementele negative se agață de noi. Sunt ca niște scame care se agață imediat de noi deoarce creierul este făcut să găsească lucruri rele în jur pentru a se feri de ele. Trebuie să reînvățăm creierul să facă un echilibru între ele. Vrei să vezi lucruri rele? Nu e o problemă, dar ia și lucrurile bune”, a zis Prof. Ion Ovidiu Pânișoară la DC Medical. 

VEZI ȘI: Truc pentru a elimina teama generată de războiul pornit de Putin. Durează doar o oră și te va face să vezi altfel lucruri: fără panică! / video

Frica a pus stăpânire pe foarte mulți oameni în momentul în care a început războiul la granița României, pornit în Ucraina de Vladimir Putin.

Ce să facem pentru a reuși să fim echilibrați în această perioadă tulbure? Cel mai bine ar fi, de exemplu, să ne uităm la televizor doar o oră pe zi. Informarea în perioadă de criză este esențială, dar când statul la televizor depășește o anumită limită de timp poate aduce foarte multă frică.

Prof. Ion Ovidiu Pânișoară a spus cum putem trece cu bine prin aceste vremuri tulburi. Atâta timp cât de-asupra României cerul este liniștit, trebuie să ne bucurăm cât mai mult, să fim raționali și calmi.

„Frica face parte din noi, este firească, dar nu trebuie să ne lăsăm cuprinși de îngrijorare. Nu trebuie să ne uităm non stop să vedem ce s-a mai spus la știri. Ne uităm o dată, vedem ce s-a spus la știri și apoi mergem mai departe. Există un exercițiu foarte larg recomandat care spunea să-ți găsești un timp pentru îngrijorări, cum ar fi o oră. Iar acest lucru ar putea însemna știrile de seară.

Nu mai deschizi televizorul din cinci în cinci minute, ci rezervă pentru acest lucru doar o oră, când există posibilitatea să afli cele mai interesante știri. Stai o oră, digeri toate acele știri, ai voie, în acel timp, să te îngrijorezi, să discuți cu familia, să vezi că toată lumea este în regulă, apoi închizi partea de știri și poți reveni la viața ta în care poți să vezi și un film, să citești o carte, să ieși puțin în natură, să te vezi cu prietenii și să te bucuri că cerul nostru este liniștit”, a spus Prof. Ion Ovidiu Pânișoară într-un interviu pentru DC Medical.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel