Cum răcești rapid o bere. Sarea și șervețelele umede, de ajutor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Vara, o bere rece pare un adevărat răsfăț. Dacă ai uitat să o bagi la frigider, din timp, ai la îndemână mai multe variante de a o răci. Iată ce trebuie să faci.

Alegeri prezidentiale 2024

O găleată plină cu apă şi gheaţă

Trebuie să pui un kilogram de gheaţă într-o găleată, după aceea apă şi 100 grame de sare. În doar 30 de minute, temperatura berii va ajunge la doar 2-3 grade Celsius. Dacă mai laşi sticlele timp de încă 30 de minute, o să vezi că temperatura va ajunge la puţin peste 0 grade Celsius.

Sarea pe care o adaugi în apă va ajuta la răcirea apei mult mai eficient. Apa sărată are un punct de îngheţ mai jos decât apa dulce, aşa că temperatura soluţiei din găleata poate scădea sub 0 grade Celsius. 

Dacă nu ai cuburi de gheaţă sau nu vrei să le cumperi, te poţi folosi de congelator. Totuşi, dacă o să laşi berile prea mult, rişti să le găseşti îngheţate. Tocmai de aceea, îţi sugerăm să nu laşi sticlele în congelator mai mult de 30-40 de minute.

Vezi și: De ce să bei un pahar cu apă rece, dimineața, pe stomacul gol. Efecte extraordinare

Bere în servețel umed, în congelator

Dacă vrei să grăbeşti răcirea berii în congelator, atunci udă un şerveţel şi înveleşte sticlă cu ajutorul acestuia. După aceea, pune sticla în congelator şi ai să vezi că se va răci mult mai repede, potrivit cumsa.ro.

Gheaţa carbonică

Gheaţa carbonică sau gheaţa uscată este o metodă extrem de rapidă de a răci sticlele de bere. În cazul în care nu ştiai, gheaţa uscată este dioxid de carbon congelat, iar temperatura acesteia este de -78 grade Celsius.

Gheaţa uscată nu trebuie pusă în frigider, cel mai bine este să foloseşti o cutie frigorifică. Pune gheaţa carbonică în interiorul acesteia, peste aşază un carton, iar apoi pune sticlele cu bere. Ia în considerare faptul că dacă o să răceşti mai multe sticle, tot procesul o să dureze mai mult!

Vezi și: Cum faci răcoare în casă, dacă nu ai aer condiţionat. Trucuri eficiente

Cum să-ți faci piscină în grădină. Cinci pași simpli pentru răcorire

"Berea fără alcool poate fi o opțiune de hidratare"

"Pentru a ne putea bucura din plin de nutrienții alimentelor pe care le consumăm, este indicat să alegem produse proaspete, de sezon. Cu cât alimentele pe care le alegem sunt cultivate mai aproape de locul în care trăim, cu atât mai puțin timp îl vor petrece pe o barcă, într-un avion sau camion, ceea ce înseamnă un timp mai redus înainte ca alimentele să își piardă proprietățile. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vitaminei C, care se pierde rapid după ce produsul a fost cules.

Alimentația reprezintă combustibilul pentru organismul nostru, așadar este important să ne construim o dietă bazată pe produse ce aparțin tuturor categoriilor de nutrienți, fibre, proteine, vitamine, minerale, dar și glucide și lipide consumate cu moderație. Pe de altă parte, hidratarea este extrem de importantă, în special vara. Pe lângă apă sau ceaiuri neîndulcite, berea fără alcool poate fi o opțiune de hidratare, fiind compusă din ingrediente 100% naturale. În plus, un pahar cu bere fără alcool de 250 ml conține doar 50 kcal”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel