Cum recunoști bipolaritatea, simptome clare şi tratament

Fotografie de la SHVETS production, Pexels
Fotografie de la SHVETS production, Pexels

Persoanele cu tulburare bipolară experimentează schimbări extreme de dispoziție, de la episoade de manie euforică și energie excesivă până la episoade de depresie profundă.

Tulburarea afectivă bipolară (TAB), cunoscută și sub numele de tulburare maniaco-depresivă, este o afecțiune mentală complexă care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Tulburarea bipolară este o afecțiune mentală caracterizată prin fluctuații extreme ale stării de spirit, energiei și activității. Persoanele cu tulburare bipolară experimentează perioade de manie (episoade maniacale) și perioade de depresie (episoade depresive), care pot varia în intensitate și durată. 

Persoanele cu TAB experimentează schimbări extreme de dispoziție, de la episoade de mânie euforică și energie excesivă până la episoade de depresie profundă. 

Aceste fluctuații emoționale pot avea un impact semnificativ asupra vieții individului și pot necesita o gestionare atentă și tratament adecvat.

”Această tulburare adună simptome atât din sfera afectivă cât și din cea psihotică, fiind descrise TAB de tip I (cunoscută anterior ca și “psihoză maniaco-depresivă”), TAB de tip II și alte tipuri de TAB, dar primele două sunt cel mai frecvent întâlnite în practica medicală.

Dacă tipul I este descris ca o alternanță între episoadele depresive și cele maniacale, cu sau fără simptome psihotice, în tipul II, episoadele depresive predomină ca și frecvență, alternând cu episoade hipomaniacale sau mixte”, a declarat psihiatrul Raluca Ioana Prepeliță, în exclusivitate pentru DC Medical.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel