Există câteva aspecte la care trebuie să fii foarte atent, când cumperi ulei de măsline, dacă vrei să mergi acasă cu un produs autentic.
Uleiul de măsline bun, extravirgin, are un miros și o aromă specifică. Miroase puternic a sâmbure de măsline, ușor amărui și pătrunzător, cu o ușoară esență lemnoasă. Când îl guști, pare foarte greu și gras, dar se topește imediat și nu îți lasă un gust de grăsime greu de tolerat pe limbă, scrie libertateapentrufemei.ro.
Păstrat la rece, uleiul de măsline pur începe după aproximativ 3 – 4 ore să se solifice. Devine mat, capătă o culoare mai deschisă și pare opac. De asemenea, este foarte sensibil la temperaturi ridicate și la lumină, fiind vândut în sticle maronii sau verzi. Dacă găsești ulei de măsline în recipiente transparente, acesta este cu siguranță contrafăcut.
Aciditatea uleiului nu trebuie să fie mai mare de 0,8. Fiind obținut din măsline proaspete, uleiul acesta are un termen de valabilitate mic. De aceea, trebuie să cumperi un ulei cu o valabilitate de cel mult 3 – 6 luni de la data la care îl cumperi tu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu