Dacă vrei să-ți reduci tensiunea arterială, această băutură banală te poate ajuta.
Nutriţionistul Mihail Ghinzburg ne recomandă să consumăm chefir pentru a scădea tensiunea arterială. Doctorul în ştiinţe medicale a făcut aceste declaraţii într-o emisiune de la postul TV Rossia 1, scrie Rador, citând Gazeta. Chefirul este un probiotic clasic, care restabileşte microflora intestinală, lactobacilii susţin sistemul imunitar al organismului, elimină toxinele, a adăugat Mihail Ghinzburg.
"Bacteriile bune împiedică înmulţirea bacteriilor rele, aşa-numitele bacterii facultative, care produc o mulţime de toxine şi care provoacă otrăvirea constantă a organismului şi generează inflamaţii. În urma acestor inflamaţii, se dezvoltă un sindrom metabolic, una dintre manifestările căruia este hipertensiunea arterială", a explicat medicul.
În acelaşi timp, este indicat să renunţaţi la chefir atunci, când suferiţi de ulcer gastric sau duodenal, precum şi în cazul pancreatitei sau gastritei, a precizat Ghinzburg.
Citește și:
Cele două fructe care scad colesterolul, în lunile de toamnă şi iarnă. Multă lume le consumă
Merele şi perele scad colesterolul în lunile de toamnă şi iarnă, susţin nutriţioniştii. Nivelurile ridicate ale colesterolului se pot acumula în artere, crescând riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral, scrie Rador, citând Zdrave. Merele sau perele pot fi şi coapte sau preparate sub forma unor prăjituri cu făină de ovăz.
Aceste fructe conţin un tip specific, solubil de celuloză (ţesut conjunctiv) numit pectină, o substanţă care favorizează eliminarea colesterolului rău din organism.
În acelaşi timp, experţii avertizează că persoanele cu un nivel ridicat de colesterol rău, stabilit prin intermediul analizelor de sânge, nu ar trebui să se teamă să ia statine, dacă, desigur, sunt prescrise de un medic. Efectul lor de vindecare a fost dovedit de o serie de studii.
Albușul de ou, un adevărat medicament. Ce afecțiune ar putea trata
Albușul de ou ar putea trata o afecțiune destul de des întâlnită, potrivit descoperirii făcute de mai mulți oameni de știință.
Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii. Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel, încât tensiunea arterială să nu crească, scrie Rador, citând Zdrave.
După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. 50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină. O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril - un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă.
Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică. De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii. Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News