EXCLUSIV  Cum repornești contorul. Alin Crăciunescu (E-Distribuție): Am avut și 10 incendii pe zi în București. Ce le recomand utilizatorilor

Alin Crăciunescu, directorul e-Distribuție Muntenia, a explicat cum poate fi repornit un contor care afișează mesajul „Putere depășită“.

Alin Crăciunescu, director E-Distribuție Muntenia, a explicat cât de important este ca puterea unui contor să nu fie depășită, cum poate fi repornit acesta în cazul în care se oprește și care sunt riscurile atunci când puterea instalată a unei gospodării este depășită.

„În primul rând, dacă pe ecranul contorului apare textul „Putere depășită“, nu trebuie să vă faceți probleme. Este o protecție normală și este gândită tocmai pentru protecția dumneavoastră, a locului de consum și a întregului sistem de distribuție.

Ca să repornești contorul, poți să reduci consumul scoțând din priză consumatorii care au o putere semnificativă. Dacă există acces la contor, poți să apeși butonul galben și atunci se va restarta tot sistemul de distribuție al energiei electrice și va porni alimentarea cu energie electrică a locuinței. Dacă nu există acces la contor, poți să cobori toate siguranțele din tabloul de distribuție al casei, tabloul electric din casă, aștepți 10 secunde, le ridici și el ar trebui să pornească distribuția în locuința respectivă, doar că trebuie avut în vedere să nu depășim puterea și să nu venim cu niște consumatori foarte mari deoarece se va întâmpla la fel. Va intra în stop tocmai pentru protecția locuinței.

Există, zilnic, la nivel de București între 3 și 10 incendii din cauza instalațiilor electrice și improvizațiilor pe care fiecare persoană alege sau nu să le facă. Vin cu recomandarea ca atunci când aveți o problemă de genul ăsta să luați legătura cu un specialist și cu persoane care știu exact ceea ce au de făcut. Sunt pagube destul de mari, nu toate locuințele au asigurare proprie și toate costurile rămân în sarcina celui care are locuința în proprietate. Despre această limitare a puterii aprobate, noi ne propunem să lucrăm într-un mod structurat și organizat. Nu ne dorim să afectăm locuințele obișnuite, ci dorim să protejăm și persoanele care locuiesc în acel loc de consum, și rețeaua de distribuție.

Ne-am propus să trimitem o notificare cu câteva luni înainte de a face limitarea efectivă Ea este gândită cât să acopere un consum normal și să asigurăm funcționarea electrocasnicelor pe care le găsim în orice locuință. Tot ce înseamnă un consum mai mare și care pune în pericol locuința și sistemul de distribuție este gândit să fie limitat. La 3 luni după notificarea pe care noi o trimitem se va produce efectiv limitarea locului de consum la puterea avizată“, a precizat, la DC News, Alin Crăciunescu, director E-Distribuție regiunea Muntenia.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel