Sistemul nostru solar este foarte diferite de altele şi a ajuns aşa din cauza ”ravagiilor” create de Jupiter după formarea sa.
Majoritatea sistemelor planetare au planete gigant în apropierea stelei centrale, mult mai aproape decât este Mercur de Soarele nostru, potrivit „The Independent”.
Motivul a rămas necunoscut, însă o nouă teorie susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauza planetei Jupiter care, după ce s-a format, a fost trasă către Soare, acţionând ca o minge de demolări, distrugând planete mai mici înainte de a se aşeza pe orbita sa curentă.
”Acum că putem să privim sistemul nostru solar în context, în comparaţie cu alte sisteme planetare, unul dintre cele mai interesante lucruri este absenţa planetelor în interiorul orbitei lui Mercur”, atrage atenţia Gregory Laughlin, unul dintre autorii studiului.
Profesorul şi preşedintele catedrei de astronomie şi astrofizică de la UC Santa Cruz spune că ”sistemul planetar standard din galaxia noastră pare să fie un grup de super-Pământuri cu perioade de orbită alarmant de scurte”.
Cercetarea sa arată că ”Jupiter ar fi creat o coliziune în cascadă în interiorul sistemului nostru solar”.
Aceste coliziuni ar fi fost cele care au făcut posibilă formarea Pământului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News