Cristina Pricop, Head of Public Affairs Romania & Moldova Sanofi, a explicat cum de s-a reuşit ca omenirea să beneficieze de vaccinuri anti Covid-19 într-un timp atât de scurt.
„România este una dintre ţările care beneficiază de vaccinurile produse pe nişte linii de producţie care deservesc toate aceste ţări. Noi suntem în UE, iar în cazul Sanofi avem România pe o listă de producţie unde se află şi alte ţări din Uniunea Europeană. Cu cât vine solicitarea mai rapid, cu atât România este tratată mai rapid. Acest lucru este esenţial. Într-adevăr, lipsa de predictibilitate duce la un răspuns mai încet, pentru că avem capacităţi de răspuns limitate”, a explicat Cristina Pricop în cadrul dezbaterii online "VACCINAREA - PREZENT ŞI VIITOR".
Cât priveşte paradoxul constatat în rândul populaţiei care, la începutul pandemiei, dorea să apară cât mai repede un vaccin iar când a apărut se teme ca nu cumva să fie ceva în neregulă cu el pentru că a fost creat prea devreme, Cristina Pricop a răspuns:
„Aici iarăşi ţine de educare şi informare. E foarte important ca oamenii să înţeleagă că, până acum, partea de cercetare, de dezvoltare a unui vaccin s-a întâmplat înainte de a afla ei despre existenţa unui vaccin. Până acum se discuta despre existenţa unui vaccin când acesta deja era autorizat şi pus pe piaţă. În cazul vaccinului Covid, companiile au făcut eforturi substanţiale pentru a folosi toată experienţa deja acumulată, până acum, în dezvoltarea unor vaccinuri şi au folosit tehnologii – unele deja testate, cum e cea a proteinei recombinate sau unele care sunt în premieră cum e tehnologia ARN mesager dar care, atenţie, este testată şi experimentată de ani de zile – iar vaccinul Covid e rezultatul acestor cercetări pe care producătorii le-au dezvoltat în timp”.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News