Creditele sunt, de cele mai multe ori, cea mai bună soluţie pentru a face rapid rost de bani pentru achiziţionarea unor bunuri sau pentru creşterea afacerii personale.
Iată câteva informaţii despre cum să contractezi, dar şi să gestionezi eficient un credit, fie el ipotecar ori de nevoi personale.
Cei mai mulţi specialişti recomandă să optezi pentru un credit cu o rată mică a dobânzii. Spre exemplu, dacă vrei un credit ipotecar, ideală ar fi o dobândă fixă pentru câţiva ani din rambursare, pentru că te protejează de riscurile pieţei. În România sunt bănci care oferă împrumuturi cu DAE (dobândă anuală efectivă) de sub 10 la sută şi promovează comisioane zero pentru analiza şi procesarea dosarelor de credit.
Un alt criteriu foarte important este moneda în care veţi lua creditul. Cu toate că formele de creditare în euro au dobânzi mici, cursul valutar poate influenţa rata lunară. Şi, cum potenţialul monedei este de depreciere, acesta ar putea fi un risc.
De aceea, cea mai bună variantă este un credit în lei. Mai ales că multe bănci oferă posibilitatea de rate fixe pentru creditele de nevoi personale.
Orice ai face, niciodată să nu te întinzi mai mult decât îţi permite salariul. Pentru că, deşi creditul îţi poate aduce sume importante de bani, este foarte important să păstrezi un sold pozitiv în cont. Conform lifeinfo.ro, atunci când apar cheltuieli neprevăzute și la un moment dat te pomenești că nu îți ajung bani de rate, achită-ți doar parțial datoriile și păstrează-ți contul pe plus. Astfel, vei reuși într-o oarecare măsură să îți ții sub control banii pe care îi muncești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News