Există câteva site-uri care stochează detalii ale celor mai mari atacuri cibernetice și care-ți permit să verifici dacă te numeri printre victime.
Revista Time prezintă câteva site-uri care te pot ajuta să verfici dacă cineva ți-a "cotrobăit" în conturile personale. Unul dintre acestea este haveibeenpwned.com, care îți spune dacă ți-au fost furate informații, de unde a fost lansat atacul cibernetic și ce date personale ți-au fost compromise.
Dar ce poți face dacă descoperi că ți-au fost sparte codurile? Nu mare lucru, din moment ce răul a fost deja făcut. Trebuie însă să-ți faci o altă parolă, care să nu fie ziua ta de naștere sau cuvântul "parolă". Ai nevoie de o parolă deșteaptă, dar nu într-atât de complexă încât s-o uiți la următoarea logare.
Încearcă să creezi o parolă care să depășească 8 caractere și care să cuprindă atât litere mici, cât și majuscule. Și, dacă îți este persmis, să introduci caractere precum "!", "#" sau "?". O idee bună ar putea fi o propoziție lungă, dacă scoți doar prima literă a fiecărui cuvânt și înlocuiești vocalele cu numere sau simboluri.
Exemplu: Câinele vecinei latră astăzi fără oprire = Cvl8f#
Publicația Techlicious recomandă să aveți o parolă distinctă pentru fiecare site și să le gestionați cu un program de administrare a parolelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News