Pielea frumoasă şi strălucitoare face întotdeauna o impresie bună. În afară de procedurile din saloanele de cosmetică, aspectul pielii poate fi îmbunătăţit printr-o dietă potrivită.
Un meniu bogat în antioxidanţi, grăsimi sănătoase, apă şi nutrienţi esenţiali este foarte benefic pentru o piele frumoasă. Tenul este adesea prima parte a corpului nostru care ne indică problemele interne şi, pe lângă măşti şi seruri pentru faţă, există o modalitate mai sigură de a îmbunătăţi sănătatea pielii noastre.
Broccoli este un antiinflamator anti-îmbătrânire plin de vitaminele C şi o varietate de antioxidanţi şi de fibre, folat, luteină, calciu, scrie Rador, citând actualno.com. Principala proteină din piele este colagenul şi organismul are nevoie de vitamina C pentru a o produce. Oferă pielii rezistenţă şi elasticitate.
Spanacul este super hidratant şi plin de antioxidanţi care ajută la oxigenarea şi refacerea întregului organism. De asemenea, este bogat în: vitaminele A, C, E şi K, magneziu. Conţinutul ridicat de vitamina C îmbunătăţeşte producţia, iar Vitamina A oferă părului sănătate şi strălucire, în timp ce vitamina K s-a dovedit că ajută la reducerea inflamaţiei în celule.
Nucile sunt o sursă foarte bună de vitamina E, care ajută la refacerea ţesutului pielii, la păstrarea umidităţii şi protejarea împotriva razelor UV dăunătoare. Nucile conţin acizi graşi omega-3 antiinflamatori care pot ajuta la întărirea membranelor celulare ale pielii, protejând împotriva efectelor solare dăunătoare.
Cartofii dulci sunt bogaţi în beta-caroten, un antioxidant care se transformă în vitamina A. Această vitamină poate ajuta la restabilirea elasticităţii pielii, stimulând reînnoirea celulelor pielii. Cartofii dulci sunt, de asemenea, bogaţi în vitaminele C şi E, care protejează pielea de radicalii liberi nocivi şi menţin un ten frumos
Mirela Vescan și Thea Haimovitz au vorbit în cadrul emisiunii Mi-Th influencer despre îngrijirea tenului în sezonul rece, oferind mai multe trucuri în acest sens.
"Iată un prim truc: să folosim ziua crema de noapte. Este un mega truc. Și voi explica cum explic eu la școală. Când este frig afară cu siguranță toată lumea a experimentat măcar o dată, în copilărie, nu știu, să pună ceva la uscat afară iarna. Pot să fie pantaloni din denim, geci sau o haină din piele, orice alt material, îngheață, că le punem la uscat ude și dacă este ger îngheață, devin casante. Deci poate să fie și blugul cel mai rezistent, dacă dai cu el de pământ se face țăndări. Așa se întâmplă și cu tenul. Mergi pe afară de la metrou până acasă, distanțe relativ scurte, nu trebuie să stai o zi la ski ca să îți înghețe fața. Și intri în casă la cald, deja există șocul termic de la cald la frig, dacă facem greșeala să ne suflăm nasul său să ne apăsăm pe față apare exact efectul ăla că sarea, deci dacă am în piele ceva care conține apă, să zicem un fond de ten hidratant sau prea hidratant, sau o cremă de zi care este hidratantă, și este bine că e hidratantă, dar nu când temperaturile sunt sub zero grade, locul ăla pe care îl apăsăm devine casant.
Pe loc poate că nu vedem nimic, dar în timp, adică a doua zi, a treia zi putem să ne așteptăm la o degradare, adică să vedem o zonă înroșită, să se instaleze o cuperoză, să vedem un vas de sânge mai prezent și multe alte iritații, disconfort, deci nu este plăcut. Este bine să folosim produse emoliente, cremoase, așa cum este crema de noapte", a spus Mirela Vescan. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu