Cum să ai un câine mai fericit?
Fă o plimbare în fiecare zi împreună cu animalul de companie. Câinele adoră să meargă la plimbare, el simte nevoia să-și satisfacă dorințele instinctive de a explora mediul și de a face mișcare.
Mulți câini sunt stresați pentru că stau mult timp în casă și le lipsește libertatea de a alerga afară. Din această cauză, ei pot avea comportamente problematice, ce includ lătratul la orice zgomot, mușcatul mobilei din casă.
Oferă-i un loc pentru somn mai confortabil. Un pat moale pentru câini este alegerea ideală. Acesta îi va oferi o stare de bine, se va simți confortabil, mai ales că va fi doar al lui, notează familist.ro. Patul îi va da confort, va avea un efect bun, calmant și îl va ajuta în reducerea anxietății.
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu