Cum să ai un păr frumos şi sănătos. Ce poți face, fără mari eforturi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să ai un păr frumos și sănătos, ar trebui să fii atentă la câteva aspecte importante.

Părul lung şi strălucitor este perceput ca o dovadă a sănătăţii şi frumuseţii. Îngrijirea corectă a părului nu este complicată, dar majoritatea reprezentantelor sexului frumos repetă mereu aceleaşi greşeli. Pentru un păr sănătos şi frumos, este important să mâncăm corect şi să menţinem o bună igienă a podoabei capilare.

1. Alimentaţia joacă un rol important pentru un păr sănătos. Dieta trebuie să includă alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peştele, ouăle, cerealele, nucile, legumele şi fructele bogate în vitamine şi minerale.

2. Trebuie evitate dietele stricte care pot duce la lipsa nutrienţilor necesari pentru un păr sănătos.

3. O bună igienă a scalpului este necesară, spălând părul în mod regulat cu un şampon potrivit tipului de păr. Nu se recomandă utilizarea apei fierbinţi şi uscarea cu foenul, care poate deteriora podoaba capilară.

4. Procedeele agresive pentru păr, cum ar fi vopsirea şi îndreptarea trebuie evitate. Dacă sunt necesare, trebuie utilizate produse special concepute pentru a proteja părul de deteriorare.

5. Părul trebuie menţinut bine hidratat, folosind un balsam sau o mască. Se comportă foarte bine la aplicarea măştilor pregătite în casă, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Citește și:

Este bine să îți speli părul în fiecare zi? Iată sfatul dermatologilor

Toată lumea își dorește un păr sănătos, iar spălarea acestuia poate fi considerat un prim pas.  În timp ce spălatul părului este important, mulți nu știu dacă este necesar în fiecare zi. 

Experții spun că frecvența spălării depinde de tipul de păr pe care îl ai și, de asemenea, de vârstă. 
Cine trebuie să își spele zilnic părul?

"Cei care au părul subțire sau fin, fac exerciții fizice, transpiră abundent, au mătreață și mâncărimi sau locuiesc într-un loc cald și umed pot lua în considerare ideea de a-și spăla părul zilnic. Trebuie să-și șamponeze corespunzător părul pentru a se asigura că nu rămâne uleios sau lipicios”, spune Dr. Rinky Kapoor, consultant dermatolog la The Esthetic Clinics, pentru Hindustan Times.

"Cei cu părul mai gros și un scalp uscat pot avea pauze de spălare de câteva zile”, a continuat acesta.

Cantitatea corectă de șampon

Deși anumite tipuri de păr și condiții meteorologice pot necesita spălarea părului în fiecare zi, asta nu înseamnă că ar trebui să folosiți cantități generoase de șampon, deoarece acest lucru vă poate deteriora părul. Citește mai departe>>

Image by valuavitaly on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel