Cum ajuți petuniile să înflorească. Reguli esențiale

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă ai în curte sau pe balcon petunii și nu îți înfloresc,trebuie să fii atent la câteva aspecte. Iată ce trebuie să faci.

Petuniile au nevoie de lumina directă a soarelui. Oferă-le florilor un loc unde beneficiază de razele calde, cel puţin 6 ore pe zi, potrivit cumsa.ro. Există şi posibilitatea ca petuniile să fie într-un loc cu mult soare, dar să nu aibă flori. Motivele ar putea fi că nu primesc destulă apă sau că nu beneficiază de îngrăşământ. Cu toate că aceste flori sunt rezistente la secetă, vor înflori mult mai repede atunci când solul este umed.

Atunci când le uzi ar trebui să pui apă la baza plantei, iar dacă picăturile de apă ajung pe muguri, ar fi bine să le scuturi. Mugurii umezi pot mucegai.

Dacă nu ai administrat niciun fertilizator petuniilor, atunci ar fi cazul să o faci. Majoritatea florilor cumpărate din sere sunt fertilizate în mod regulat cu un îngrăşământ lichid. Este posibil ca acestea să fi beneficiat şi de un fertilizator bogat în azot, care ajută la dezvoltarea frunzelor, însă nu şi a florilor. Cumpără un îngrăşământ bogat în fosfor. De la magazinele de specialitate, cumpăra un fertilizator 10-30-10, adică cel care conţine 10% azot, 30% fosfor şi 10% potasiu.

Atunci când petuniile au înflorit, rupe florile care s-au uscat. Dacă există frunze care şi-au schimbat culoarea, taie-le! În acest caz, trebuie să foloseşti şi un fertilizator 30-30-30, adică cel care conţine 30% azot, 30% fosfor şi 30% potasiu.

Vezi și: Cum folosești apa oxigenată în cazul plantelor ofilite. Ajută foarte mult

Cum faci îngrășământ natural pentru orhidee. Ai nevoie de patru ingrediente banale din bucătărie

Ce faci când este caniculă

Petuniilor le place soarele, însă trebuie reţinut că în zilele caniculare suferă puternic şi acest lucru poate duce chiar la îngălbenirea plantei și moartea acesteia. Asiguraţi petuniei jumătate din zi umbră, jumătate soare. Când temperaturile depăşesc 35 grade, ideal ar fi ca plantele să stea în umbră, potrivit casagradina.ro.

Trebuie să le uzi intensiv, regulat şi mai ales să ai grijă ca pe perioadele secetoase să nu le laşi să se usuce. Astfel, în zilele caniculare, este nevoie să le uzi chiar şi de două ori pe zi. Imediat când planta suferă de lipsă de apă, vei observa cum îşi schimba forma şi parcă efectiv “plânge” şi suferă. 

Dacă soarele vine unidirecţional, mai ales acolo unde se folosesc ghivece suspendate şi petuniile sunt sub acoperişuri sau terase umbrite, balcoane de blocuri, rotiţi regulat ghiveciul, astfel încât petunia să prindă formă uniformă, ea având tendinţa să se îndrepte cu totul după soare.

Vezi și: Cum să îngrijești mușcatele curgătoare. Ce trebuie să faci dacă vrei să stimulezi înflorirea

Cum și când se taie liliacul. Cele mai importante reguli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel