Cum să alegi cele mai dulci și mai suculente mere: ține minte câteva trucuri cu care nu vei greși

Cum să alegi cele mai dulci și mai suculente mere - țineți minte câteva trucuri cu care nu veți greși. Sursa - pixabay.com
Cum să alegi cele mai dulci și mai suculente mere - țineți minte câteva trucuri cu care nu veți greși. Sursa - pixabay.com

Atunci când cumpără mere într-un magazin sau de la piață, majoritatea persoanelor se uită în primul rând la aspectul lor. Și este absolut corect!

Dar, din păcate, nu toată lumea știe la ce anume merită să fie atentă. Deci, cum să alegeți merele dulci fără a le gusta?

Urmați doar câteva dintre sfaturile noastre și veți cumpăra întotdeauna doar fructe dulci și suculente.

Cum să alegi merele dulci: 4 factori decisivi 

Coajă. Atunci când alegeți merele, asigurați-vă că acordați atenție aspectului. Merele cu coaja tare  conțin o cantitate mare de zahăr. Prin urmare, sunt mult mai dulci decât fructele perfect netede.

Culoare. Mulți preferă merele de o culoare uniformă strălucitoare. Dar o astfel de abordare nu poate fi corectă. Cert este că fructele cu linii pe coajă sunt mult mai gustoase. Cu cât sunt mai multe astfel de fâșii pe mere, cu atât conținutul lor de zahăr este mai mare.

Cartofi în sos de smântână: o cină gustoasă și ușoară pentru toată familia

Forma. Dacă partea inferioară a fructului este rotundă, un astfel de măr poate conține până la 15% zahăr. Dacă fructul are fundul plat, atunci este mai puțin gustos decât cel rotund.

Codiță. Când veți cumpăra mere, asigurați-vă că acordați atenție tulpinii, deoarece aspectul ei vă va spune multe. Dacă codița este verde, puteți cumpăra un astfel de fruct, știind că este proaspăt. La urma urmei, înseamnă că mărul a fost smuls recent din copac.

Când vedeți o codiță maro, care se rupe ușor, ar fi mai bine să nu cumpărați astfel de mere. Acest  lucru sugerează că merele au fost păstrate la rece un timp îndelungat. Prin urmare, nu veți simți nicio prospețime, iar mărul nu va fi suculent. 

Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged

 

Pandișpanul cu lapte, preparat după această rețetă, este fraged și moale și nu necesită un număr mare de ingrediente.

Pentru a face o pandișpanul cu lapte aveți nevoie de:

2 ouă,

un praf de sare,

10 grame de zahăr vanilat,

120 ml de lapte,

40 grame de făină,

1 linguriță de praf de copt.

Rețeta pas cu pas 

Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, timp de cinci minute, până se formează o compoziție pufoasă și ușoară. Laptele se fierbe, împreună cu untul.

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Adăugați jumătate din făină în bolul cu ouă și mixați  până la omogenizare.

Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională

Ulterior, se adaugă laptele fierbinte cu unt. Adăugați și cealaltă jumătate de făină. Bateți din nou până la omogenizare.

O formă de copt se unge cu unt și se toană aluatul. Coaceți pandișpanul la 180 de grade, timp de 20 de minute. Serviți o felie din acest pandișpan fraged alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!

 

BONUS. Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt 

 

Baghrir sau clătitele marocane se prepară în unele țări din Africa de Nord (Maroc, Liban, Algeria). Nu arată ca și clătitele subțiri cu care suntem obișnuiți.

Clătitele marocane arată, mai degrabă, ca o pâine poroasă, deoarece la coacere se formează sute de găuri pe suprafața lor. Pentru această caracteristică sunt numite și ”clătitele cu 1000 de găuri”.

 

Ingredientele de care aveți nevoie:

280 grame de griș,

200 grame făină de grâu,

700 ml apă caldă,

5 g drojdie uscată,

1 lingură de zahăr,

1 linguriță praf de copt,

1 linguriță de sare.

Pentru sos:

50 grame de miere,

50 grame unt.

 

Modul de preparare  

 

Turnați aproximativ jumătate din apa caldă într-un bol, adăugați zahărul și amestecați până când zahărul să dizolvă puțin. În apa îndulcită se pune și drojdia uscată, se amestecă și se lasă 10 minute ca să se activeze.

Într-un bol separat, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina, grișul, praful de copt și sarea. 

Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase 

Introduceți amestecul uscat în apa cu drojdie în mai multe etape și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu apară cocoloașe. Adăugați și restul apei în bol. Din nou amestecați aluatul pentru clătite marocane. Prin consistență, acesta trebuie să fie mai gros decât la clătitele subțiri.

Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la cald 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.

Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre

Încingem bine tigaia. Turnați puțin aluat în centru și așteptați să apară găuri la suprafață. Clătitele marocane se prăjesc doar pe o parte, la foc mediu. Clătita este gata dacă suprafața sa a devenit uniform gălbuie, fără pete albe.

Clătitele marocane sunt poroase, ca un burete, așa ca vor absorbi sosul pe care îl vei folosi. În mod tradițional, acestea sunt servite cu un sos cremos de miere și unt. Pentru a face acest lucru, untul topit se amestecă cu mierea lichidă în proporții egale. Clătitele marocane pot fi servite și în loc de pâine. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel