Cum să alegi parfumul potrivit pentru fiecare cameră din casă

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

A avea o casă parfumată o face automat mai primitoare: iată cum să alegi parfumul potrivit pentru fiecare cameră.

O casă parfumată este cea mai bună carte de vizită care poate fi percepută la intrare, dar trebuie ținut cont că lumânările și parfumurile ambientale sunt ca parfumurile pentru corp: trebuie să se potrivească cu cel care le poartă.

De fapt, dintre toate simțurile, simțul mirosului este cel care acționează cel mai mult la nivel emoțional, fiind conectat direct la creier, la partea care procesează emoțiile și memoria.

Iată de ce parfumurile trebuie alese cu grijă pentru ca fiecare mediu să fie un spațiu primitor, în concordanță cu personalitatea celor care locuiesc acolo. 

În funcție de anotimp, mirosul se schimbă

Aromele de cameră se pot schimba în funcție de perioada și încăperea pentru care sunt destinate. Vara și primăvara esențele trebuie să fie mai citrice și mai proaspete, în timp ce odată cu sosirea sezonului rece este mai bine să se concentreze pe mai multe note lemnoase, potrivit unui articol pibligat în Grazia.

Ce parfum să folosești în bucătărie

În bucătărie este mai bine să alegeți arome delicate și proaspete, precum lime sau citrice. Acestea sunt parfumuri strălucitoare care acoperă perfect mirosurile alimentelor.

Cel mai bun parfum pentru baie

În baie trebuie să ne concentrăm pe parfumurile marine sau balsamice. Moscul alb este perfect, dar și citricele pentru o atmosferă relaxantă și energizantă.

Parfumul potrivit pentru zona de zi

În zona de living, unde sunt primiți și oaspeții, puteți opta pentru parfumuri cu difuzie lentă. Ideale sunt esențele lemnoase sau florale, pe bază de paciuli și vanilie.

Ce parfum să alegi în dormitor

În dormitor este mai bine să optați pentru parfumuri ușoare și delicate, care să nu deranjeze odihna. Lavanda, cedrul, inul, pudra de talc sau rozmarinul sunt ideale pentru relaxare deoarece ajută la inducerea somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel