Cum să-ți ascunzi vârsta. 10 trucuri pentru 10 ani în minus.
Multe femei vor să-și ascundă vârsta prin felul în care arată sau se îmbracă.
Trecerea timpului începe să se vadă și pe tenul nostru, dar pentru a păcăli aceste modificări, există câteva trucuri care ajută pe oricine.
O postură bună te ajută să pari mai înaltă, mai subțire și mai tânără, spune un medic ortoped din New York. Dacă nu facem un efort conștient de a ne regla postura, petrecem mult timp cocoșați când stăm la birou sau cu telefoanele în mână. Îmbunătățirea posturii în același timp cu înaintarea în vârstă nu numai că te ajută să pari mai tânără, ci are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Deși multe dintre noi știm că trebuie să ne dăm cu SPF în fiecare zi pe față, indiferent dacă e soare sau înnorat, uităm deseori de mâini.
Razele UV accelerează apariția ridurilor și a petelor pigmentare, putând contribui la un aspect îmbătrânit. O față tânără și mâini îmbătrânite nu fac casă bună împreună
Un dermatolog a dezvăluit că anumite alimente au proprietăți anti-îmbătrânire, iar cele care au efect antioxidant ajută la strălucirea pielii.
Rodiile, fructele goji și cele de pădure sunt printre cele mai bune, în timp ce zahărul și alimentele procesate nu fac rău numai organelor interne, ci și pielii.
Un neuropsiholog susține că oamenii care zâmbesc mai mult au tendința de a fi percepuți mai tineri. Când ești fericit, fața îți strălucește. Zâmbetul contribuie și la îmbunătățirea stării generale a sănătății.
Sportul este extrem de important pentru piele și corp, iar exercițiile fizice făcute în mod regulat te ajută să pășești cu încredere, să ai o postură bună și să pari astfel mai tânără.
Somnul este unul dintre cele mai bune "tratamente" anti-îmbătrânire. Dacă dormi prost sau insuficient, pielea nu are timp să se refacă după ce a fost expusă la soare sau la radicalii liberi.
Somnul de frumusețe nu este un mit, corpul se repară în timp ce dormi, iar un somn de calitate se va vedea și pe pielea ta, ceea ce te va ajuta să ai un aspect întinerit.
Un dermatolog din Miami sugerează să memorăm un ABC al pielii, adică o rutină zilnică de în grijire a tenului din care să nu lipsească antioxidanții, cremele cu SPF și serumul cu vitamina C, toate de folos în repararea pielii și în ștergerea semnelor de îmbătrânire de pe chip.
O dietă bogată în antioxidanți ajută la sporirea producției de colagen, la lupta cu radicalii liberi și cu daunele făcute de soare. Mai multe fructe și legume consumate înseamnă automat și o "hrană" sănătoasă pentru piele.
Este cunoscut că fumatul este unul dintre viciile care distrug rapid organismul. Substanțele din țigpri au efecte nedorite și la nivelul pielii, transformându-i aspectul într-unul tern, uscat și obosit.
Hidratarea nu te ajută numai să fii sănătoasă la interior, ci se vede și la exterior, mai precis pe fața ta. O piele deshidratată este mai predispusă la acnee, iritații și roșeață.
Pe lângă lichidele pe care trebuie să le bei, ai grijă și la alegerea produselor cosmetice folosite. Unele cu acid hialuronic sau ceramide îmbunătățesc textura pielii și ajută la refacerea barierei naturale. Nu uita, o piele hidratată te va ajuta să pari mai tânără, potrivit peroz.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu